CONCERT DE PIANO
Dimarts 4 d'octubre a les 8 del capvespre
Jean-Pierre Dupuy

Després de realitzar estudis musicals a París, on va ser alumne principalment de Magda Tagliaferro, Jean-Pierre Dupuy va seguir la carrera de pianista i director d'orquestra, dedicant-se de ple a la música dels segles XX i XXI. La concepció dels seus recitals resulta, en moltes ocasions, molt diferent a la dels concerts tradicionals de piano, i en ells ofereix una programació que obeeix a l'entorn, sempre en transformació, de la creació contemporània.

Pianista, performer i director, la seva originalitat i capacitat d'inventiva el situen a l'avantguarda de les iniciatives que es duen a terme en aquest àmbit i fan d'ell un dels intèrprets de piano més importants i imprescindibles de l'actualitat.

La seva trajectòria de solista el porta amb regularitat als escenaris internacionals més reconeguts i a tocar sota la direcció d'eminents directors com: Bruno Maderna, Pierre Boulez, Luciano Berio, José Ramón Encinar, Gilbert Amy, Josep Vicent, Odón Alonso, Daniel Tosi, Pierre Colombo, Gianandrea Noseda, Juan Pablo Izquierdo, Manuel Galduf, Boris de Vinogradov, Antoni Ros Marbà, Lucas Foss...

És fundador i director del conjunt Solars Vortices, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura francès. Jean-Pierre Dupuy ha promogut i estrenat un gran nombre d'obres (més de 600) entre les que destaquen les dels compositors Tomás Marco, Luis de Pablo, John Cage, Giacinto Scelsi, Francisco Guerrero, Josep Maria Mestres Quadreny, Henry Cowell, Joan Guinjoan, Bruno Maderna, Alberto Posadas, Anna Bofill, Karlheinz Stockhausen, etc. Gran difusor cultural, Jean-Pierre Dupuy ha donat a conèixer una infinitat d'obres de compositors espanyols i catalans al món sencer en la seva condició de solista, performer i director. El 2011 forma duo amb Harry Sparnaay. A més, complementa la seva carrera amb una important activitat pedagògica en forma de cursos, tallers d'interpretació i classes magistrals.

Figura com a professor convidat en diverses universitats dels Estats Units i el Japó.

És director artístic de les edicions musicals Jean-Pierre Dupuy Éditions i compta amb una àmplia discografia que sempre ha estat acollida amb entusiasme per la premsa internacional.

-----

PROGRAMA DEL CONCERT:

· Erik Satie: Ogive I.
· Marcel Dortort : À deux notes.
· Erik Satie: Sports et divertissements.
Choral inappétissant - La Balançoire - La Chasse - La Comédie Italienne - Le Réveil de la Mariée - Colin-Maillard - La Pêche - Le Yachting - Le Bain de Mer - Le Carnaval - Le Golf - La Pieuvre - Les Courses - Les Quatre-Coins - Le Pique-nique - Le Water-chute - Le Tango - Le Traîneau - Le Flirt - Le Feu d'artifice - Le Tennis.
· Anna Bofill: Poema per pianoforte.
· John Cage: Études Australes I, II III.
· Marcel Dortort: Portraits Impressions
C Simon - M Rotho - K Malevitch - G Freund - Marie Thérèse.
· José Luis Carles: Lazos temporales (piano i electrònica).

Jean-Pierre Dupuy, piano

-----

* L'entrada és gratuïta i les places són limitades.

Es poden reservar entrades per telèfon al 971551115 i per e-mail a l'a/e musica@manacor.org indicant nom i llintages, el nombre d'entrades i un telèfon de contacte.Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100