L’Ajuntament ha completat l’adequació de la plaça de Ramon Llull per a concerts i tot tipus d’esdeveniments
Els nous quadres permanents de connexió elèctrica i la nova il·luminació que s’han estrenat aquestes Fires i Festes faciliten l’organització d’actes en aquest espai.
La plaça de Ramon Llull, una de les més importants de la ciutat de Manacor, que també es coneix com la plaça del Mercat, ja compta “amb tots els elements bàsics que es necessiten per organitzar esdeveniments com concerts, actes culturals o fires de tot tipus sense que s’hagin d’instal·lar punts de connexió elèctrica temporals, generadors elèctrics o reforçar la il·luminació”, ha explicat el regidor de Serveis Generals, Joan Sagrera. I és que l’Ajuntament de Manacor, a més del nou cadafal fix de més de 44 metres quadrats i del quadre elèctric on es poden endollar equips de so i de llums pels concerts, la brigada municipal ha instal·lat noves caixes de connexió “que evita les instal·lacions elèctriques provisionals i per això hem pogut eliminar tots els cables que penjaven damunt la plaça i tots els que estaven fixats a l’arbrat”, ha afegit el regidor.


A més, s’han instal·lat nous focus que il·luminen la part de la plaça on es troben els jocs infantils. “Hem instal·lat una nova torre de llum que il·lumina una superfície d’uns cinquanta metres quadrats al voltant del parc infantil per evitar que aquesta part de la plaça quedi a les fosques durant la nit”, ha explicat Joan Sagrera. Aquesta nova instal·lació lumínica complementa els nous focus que s’han instal·lat a l’estructura de l’umbracle que recorr un dels laterals de la plaça. Aquesta instal·lació que s’estrenà l’hivern passat “reforça durant determinats actes l'enllumenat fix de la plaça” i, a més, “també disposa d'una línia de llums i de punts de connexió que es poden activar puntualment quan es realitzin activitats o actes festius a la plaça”, ha afegit Joan Sagrera.

Noves prioritats
Aquesta actuació des de l’Ajuntament de Manacor es pretén que la brigada municipal prioritzi la millora i el manteniment dels espais urbans i els elements patrimonials de l'espai públic a qualsevol altra tasca. Així l’adequació d’espais per actes festius com els punts de connexió elèctrica fixos a la plaça Ramon Llull, la del Palau, al parc municipal o al parc del molí de'n Beió faciliten la celebració d'actes musicals i festius, sense que els operaris de la Brigada hagin de dedicar molt de temps al muntatge de festes o actes de qualsevol tipus.

Així, la brigada municipal ha pogut fixar com a objectius la millora de places i carrers, la retirada de material elèctric obsolet de les façanes i de la via pública o la reparació de les avaries històriques de l'enllumenat públic. "Amb aquestes mesures hem aconseguit que la brigada pugui dedicar-se al manteniment i la millora de punts concrets del municipi i per això també hem equipat els treballadors amb maquinària moderna i adequada als nous objectius", conclou el regidor responsable de la brigada municipal, Joan Sagrera.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100