Els infants de 0 a 3 anys gaudeixen amb les seves famílies de tallers i d’activitats lluny dels mòbils i les pantalles
Manacor proposa alternatives educatives a les pantalles amb Zero pantalles de 0 a 3
La campanya Zero pantalles de 0 a 3 vol “fer prendre consciència a les famílies, els professionals que treballen amb infants de 0 a 3 anys i a tota la ciutadania dels efectes perjudicials de l’ús de les pantalles en infants de 0 a 3 anys”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. Però Zero pantalles de 0 a 3 anys també permet “donar alternatives educatives a l’ús de pantalles i proposar maneres sanes d’integrar les pantalles en l’educació dels nins i nines”, afegeixen des del departament d’Educació.

Per això dissabte dia 22 de desembre, en el marc del programa de festes de Nadal, s’ha organitzat l’espai de joc i tallers per infants de 0 a 3 anys i les seves famílies. Unes activitats que tenen per objectiu “fomentar el vincle familiar i donar alternatives a l’ús de mòbils, tauletes digitals o la televisió. Els tallers són Música en família, que ha anat a càrrec de les especialistes Júlia Acosta i Esther Díaz, Creació de paneres màgiques, que han dirigit Maria Antònia Mas i Ana Martínez i el conte musicat de “Les girafes no poden ballar” que han interpretat des de músicAtres.

I és que existeix una preocupació creixent entre els professionals que fan feina a Manacor amb la primera infància, tant en l’àmbit educatiu com en el sanitari, “perquè tal com hem posat de manifest en les conferències i les activitats emmarcades en la campanya Zero pantalles de 0 a 3, cada vegada és més freqüent detectar trastorns del llenguatge, trastorns del son, aïllament, falta d’atenció, falta d’interès, impulsivitat, agressivitat o baixa tolerància a la frustració en infants que tenen en comú la sobreexposició a les pantalles”, ha recordat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

Per això “hem cregut que era important implicar tota la societat en la tasca de desterrar les pantalles durant la primera infància i oferir alternatives”, ha concretat la batlessa. De fet amb les activitats que amb aquest objectiu s’han desenvolupat al Claustre de Manacor “volem fer connectar les famílies amb allò que s’ha fet sempre, que és contar històries, cantar cançons per fer desenvolupar la imaginació dels més petits i al mateix temps crear espais de comunicació íntima i familiar”, explica Catalina Riera.

A més de les cançons i els contes, les famílies assistents també han pogut elaborar una panera màgica que ha de servir per deixar-hi els mòbils en arribar a casa. “Els infants de zero a tres anys són éssers en desenvolupament i precisament per això necessiten l’acompanyament familiar i l’afecte dels pares i mares, necessiten poder anar de meu moix, han de poder tocar, ensumar, veure, sentir i experimentar amb la realitat que els envolta, necessiten prestar atenció a la veu humana, comunicar-se amb gestos i mirades, necessiten moments de silenci i també necessiten aprendre a avorrir-se i tot això no ho permeten les pantalles”, han conclòs des del departament d’educació de l’Ajuntament de Manacor.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100