El Biblio-racó de l’Hospital en 4 anys ha fet llegir i jugar a 1.650 nins, nines i joves ingressats a la planta de pediatria
La biblioteca municipal dirigeix el projecte que gestionen uns 20 voluntaris

El Biblio-racó fa més agradable als nins i nines les estades a l’hospital i aquest servei municipal enguany ha complit quatre anys. El Biblio-racó té com objectiu apropar la lectura i l’entreteniment als nins de la planta de pediatria de l’Hospital de Manacor, mitjançant el préstec de llibres i de jocs al mateix Biblio-Racó que s’ubica al hall, i a les habitacions.

I és que “si tenim en compte que les edats dels ingressats es troben entre els 0 i els 15 anys, que el temps d’hospitalització és normalment entre dos dies i una setmana i que l’activitat que poden desenvolupar durant aquest temps és limitada, pensam que els llibres són una bona manera d’alleugerir el seu pas per l’hospital”, explica la regidora de Cultura i Turisme. I és que amb aquest objectiu la Biblioteca municipal va posar en marxa el Biblio-racó de l’hospital el setembre del 2013.

En aquests 4 anys de funcionament el Biblio-Racó ha tengut 1.650 usuaris. S’han realitzat més de 890 préstecs a les habitacions de pediatria i més de 760 usuaris han jugat, pintat o llegit un conte al hall (els usuaris del hall són nins ingressats o germanets de nounats). El Biblio-racó es troba ubicat al hall de pediatria i ocupa un espai d’uns 8 metres quadrats que cada dilluns, dimarts i dimecres s’obre perquè els nins i nines de l’hospital en puguin gaudir. Tot això és possible gràcies als voluntaris i al personal de la biblioteca municipal, els quals gestionen aquest servei hospitalari. A més cada habitació de la planta de pediatria disposa d’un fullet explicatiu del servei.

Així els voluntaris del Biblio-racó visiten les habitacions amb un carro ple de llibres i jocs. A més dels infants ingressats també s’ofereix a les habitacions de maternitat que puguin acollir temporalment germans dels nounats. Cada nin o nina pot agafar un màxim de tres llibres i en haver-los llegit pot canviar-los al Biblio-racó tantes vegades com vulgui. A més el Bibilo-racó disposa d’una estora amb puzles per als més petitons per tal de poder passar un moment agradable si es cansen de llegir els contes i també es disposa d'una capsa amb material per poder improvisar algun treball manual amb els nins que s’hi troben i poder jugar junts al hall.

Si t’interessa ser voluntari d’aquest servei només has de disposar de dues hores cada mes per dedicar-les a fomentar la lectura entre els infants que es troben a l’hospital i pots informar-te’n a la Biblioteca de Manacor.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100