El cicle de xerrades per a l’emprenedoria acaba amb una anàlisi de possibles fonts de finançament
Durant cinc setmanes consecutives diferents experts han donat claus als emprenedors i empresaris per posar en marxa i millorar les seves idees de negoci.
El primer cicle de xerrades que l’Ajuntament de Manacor ha ofert a tots els emprenedors i empresaris del municipi ha acabat amb una doble conferència dedicada a les fonts i els serveis de finançament. Amb aquest cicle de conferències i també amb la feina del departament de Desenvolupament Local “pretenem oferir orientació i ajuda per madurar qualsevol idea de negoci, realitzar correctament els tràmits per a la seva posada en marxa i trobar ajudes, subvencions i finançament per fer-ho possible perquè Manacor és un bon lloc per obrir negocis i fer créixer empreses que faran que tot el municipi creixi”, ha explicat la regidora del departament, Catalina Riera.

Durant cinc xerrades celebrades en dilluns els empresaris i emprenedors manacorins s’han trobat a l’Espai Na Camel·la amb experts en diferents matèries. La darrera cita d’aquestes característiques va ser dilluns passat, dia 29 de maig, amb una doble conferència. El director comercial Jaime García de la Rosa presentà als assistents a la Societat de Garantia Recíproca ISBA, que permet obtenir finançament empresarial i realitzar sol·licitud d'avals, garanties i bonificacions de crèdits. I és que l’ISBA és una entitat no bancària i sense ànim de lucre que ofereix recursos per a emprenedors i petita i mitjana empresa i fa d'intermediari amb les entitats financeres.

La segona ponència va anar a càrrec del director de l'oficina de prestacions del SEPE de Manacor, José Miguel Fernández Pereira-Cabra. L’expert explicà diverses les mesures de foment d'iniciatives d'autoocupació i se centrà en la compatibilització de la prestació d'atur amb el treball com a autònom i la capitalització de la prestació contributiva en un pagament únic.

Amb tot, el cicle Xerrades per a l’emprenedoria ha analitzat diferents aspectes que permeten millorar les idees de negoci i les empreses existents. El cicle començà amb la conferència de Pere Jiménez Creis, de l'oficina de l'emprenedor i l'empresa de l'Institut d’innovació Empresarial, sobre "Idees i models de negoci. Una setmana més tard el membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives de Balears, Toni Vicens, pronuncià la conferència “Cooperatives: forma jurídica, tràmits, avantatges”. La tercera xerrada anà a càrrec de l’emprenedora, assessora i graduada social Catalina Galmés, que pronuncià “Autònoms, enquadrament en la seguretat social i incentius”.

Des del departament de Desenvolupament Local volen agrair la disponibilitat de tots els ponents que han participat en aquest cicle de xerrades i també la seva la professionalitat i proximitat. A més també volen agrair als assistents les seves aportacions. I és que totes les xerrades els experts s’han adreçat a persones interessades en l'emprenedoria i al públic en general. El cicle ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor, la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria i del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100