El Suprem rebaixa fins als 500.000 euros el preu que l’Ajuntament haurà de pagar per la zona de Torre Florida
Els terrenys s’arribaren a valorar en més de catorze milions d’euros.
El Tribunal Suprem ha dictat sentència sobre el preu dels 10.300 metres quadrats a la zona de Torre Florida que l’Ajuntament ha d’expropiar a petició dels actuals propietaris dels terrenys. El Suprem fixa el preu d’aquesta parcel·la en uns 500.000 euros “i això és una bona notícia perquè el Jurat Provincial d’Expropiació arribà a valorar els mateixos terrenys en 14,7 milions d’euros”, ha explicat la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer.

En una compareixença davant els mitjans en la qual han estat presents la batlessa de Manacor, Catalina Riera; la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer, el primer tinent de batlessa, Pedro Rosselló; el segon tinent de batlessa, Joan Gomila; i el cap tècnic del departament d’Urbanisme, Joan Antoni Salom, la batlessa ha expressat que “des de l’Ajuntament estam contents, és una bona notícia perquè podem posar punt i final a anys de passar pena i de fins i tot patir pel futur de les arques municipals”. A més, “aquesta sentència pot convertir-se en un bon precedent per a altres casos que hem d’afrontar des de Manacor i també per a molts altres ajuntaments que es troben en situacions similars”, ha afegit la batlessa.

Isabel Febrer ha recordat que “el 2012, en la primera valoració del Tribunal Provincial d’Expropiació el preu d’aquests terrenys es fixà en 82.000 euros perquè el preu es calculà tenint en compte que els terrenys eren rústics”. Però “en la segona valoració el tribunal va canviar de criteri i elevà la valoració fins als 14,7 milions perquè considerà que els terrenys eren urbans”, ha afegit Isabel Febrer.

La sentència 1866/2017 del Tribunal Suprem sobre la valoració dels terrenys de la zona de Torre Florida va publicar-se dijous passat i en ella “el Suprem ordena al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que valori els terrenys com a sòl rústic i no com a sòl urbà”, ha explicat Joan Antoni Salom. “500.000 euros és el càlcul del preu que podem fer de moment perquè la quantitat exacta la fixarà el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears”, ha afegit el cap del departament d’Urbanisme.

I és que “la sentència del Tribunal Suprem considera el sòl expropiat com a sòl rústic i no com a sòl urbà i aquesta és la raó per la qual els terrenys es valoren en mig milió i no en prop de 15 milions”, ha afegit la regidora d’Urbanisme. La batlessa, Catalina Riera, ha explicat que “estam contents perquè suposa un gran estalvi perquè els tècnics municipals des del primer moment varen defensar que els terrenys es valorassin com a terrenys rústics i aquesta és la interpretació que el Tribunal Suprem dona per bona”.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100