Els representants de les entitats del municipi comencen a fer propostes en el marc del Pla de participació ciutadana
El pla també es preveu recollir propostes dels ciutadans a peu de carrer.
Els representants de les entitats que han acudit al Taller de Participació Ciutadana que s’ha celebrat dissabte dia 18 de novembre, juntament amb els tècnics municipals i els representants polítics dels diferents partits han començat a fer les seves propostes per millorar el municipi de Manacor. A més de posar-se al dia de tot el que s’ha fet fins ara per desenvolupar el Pla de participació ciutadana, els assistents han començat a fer feina “en el full de ruta que consensuat que ha de marcar les línies a desenvolupar en els propers anys”, explicaren els tècnics responsables del pla.

La regidora de Participació Ciutadana, Antònia Llodrà ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als assistents, entre els quals a més dels representants de les entitats hi havia representants polítics de tots els partits amb representació a l’Ajuntament. “L’objectiu final que tenim és fomentar la participació en la vida municipal de les entitats i persones del municipi de Manacor, crec que com a Ajuntament que som hem de tenir mètodes per saber si realment feim coses que donen resposta a les necessitats dels ciutadans”, ha manifestat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

Així els representants de les entitats, els tècnics municipals i els representants polítics han parlat de la necessitat de crear un consell d’entitats per millorar la connexió i el coneixement entre els diferents associacions del municipi i han començat a fer propostes perquè la participació ciutadana sigui un fet a Manacor i es canalitzi de la millor manera. Per això els participants del Taller de participació ciutadana s’han dividit en petits grups per debatre i reflexionar sobre les possibles accions formatives, divulgatives i informatives sobre participació ciutadana i pressupostos participatius que facilitin metodologies de participació ciutadana.

Els assistents també han debatut a l’entorn de com implicar la joventut en la vida del municipi i han parlat de la necessitat d’informar de tota la vida associativa del municipi i d’explicar totes les passes que es donen en participació ciutadana mitjançant un blog.

Durant el taller de participació ciutadana s’ha informat també que en poques setmanes començaran les accions a peu de carrer perquè la ciutadania que no forma part de cap entitat també pugui conèixer d’aprop el nou pla. A més des de l’Ajuntament han recordat que el 2018 seran les entitats les encarregades de decidir en quins projectes s’inverteix la primera partida pressupostària de participació ciutadana i les entitats estaran assessorades per tècnics i juristes que tendran en compte el marc competencial, jurídic i econòmic i destriaran els projectes que siguin viables dels que siguin impossibles de materialitzar des de l’Ajuntament.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100