INAUGURAT EL MUSEOGRÀFIC DEDICAT A LA FIGURA D'ANTONI M. ALCOVER
Aquest passat diumenge va tenir lloc l'acte inaugural del nou Museogràfic, situat a l'edifici de la Institució Alcover, dedicat a l'obra i la figura d'Antoni M. Alcover.
L'acte, que va concentrar a un bon nombre d'assistents, va comptar amb unes paraules inaugurals a càrrec del director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Antoni Vera, el conseller de Turisme del Govern, Jaume Martínez, i el batle de Manacor, Antoni Pastor, que va pronuncia el discurs de cloenda de l'acte de presentació. A l'acte també hi va assistir el Secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, en representació de la Conselleria d'Educació.

El batle, Antoni Pastor, en la seva intervenció va destacar la voluntat municipal de que aquest nou Museu sigui un dels principals focus culturals de la ciutat de Manacor, "d'ara en endavant".

El Projecte converteix l’espai de la Institució en un lloc d’exposició permanent dedicat a la figura d’Antoni M. Alcover i, a la vegada, en un focus de difusió cultural.

Pel que fa a la primera planta, es presenta un espai dedicat a la vida i obra d’Antoni M. Alcover que s’articula a través de l’eix central del gran Diccionari Català-Valencià-Balear. A la segona planta hi trobareu l’apartat de les Rondalles, que relaciona els contes tradicionals europeus i universals amb les rondalles d’Alcover i en potencia tota la seva riquesa en un marc de fantasia i realitat.

Per a la realització de les obres del Projecte Museogràfic de Reforma, s’ha comptat amb l’ajut de l’Institut d’Estudis Baleàrics i de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern Balear, que signaren un Conveni Instrumental de Col·laboració amb l’Ajuntament de Manacor, dia 19 de juliol de l’any 2006.

A través d’aquest Projecte es reconeix la figura d’Antoni M. Alcover que, sens dubte, ultrapassa les fronteres de Manacor i de Mallorca i es podrà obrir la seva difusió a Europa i al món, tant en l'àmbit turístic com cultural.
Adjuntam imatges de l'acte.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100