L’Ajuntament de Manacor valora la tasca de l’Obra Cultural Balear i reconeix els guardonats en la XXI Nit de la Cultura
En el darrer ple municipal es va aprovar per majoria una moció en aquest sentit
L’Ajuntament de Manacor reconeix “l’encert de l’entita en la tria dels guardonats a l’edició del XXI Premis 31 de desembre i ,especialment, a les manacorines Joana Gomila i Maria Magdalena Gelabert”. A més el consistori manacorí valora “la tasca de l’Obra Cultural Balear durant més de mig segle en la defensa dels eixos bàsics de llengua, cultura i país i també, i especialment, a la delegació manacorina de l’OCB”. Així s’acordà en la moció en la qual també s’especifica “fer raó d’aquesta moció mitjançant el corresponent comunicat de premsa i xarxes corporatives”.

En el transcurs de la sessió plenària ordinària celebrada dia 8 de gener els diferents grups polítics varen debatre la moció presentada pel grup municipal Més-Esquerra. La moció es va aprovar amb catorze vots a favor, dues abstencions i quatre vots en contra. La gala de la XXI Nit de la Cultura es va celebrar dia 28 de desembre i va ser conduïda per la periodista Maria Antònia Serra. Hi actuaren els músics Roger Mas; Mireia Vives i Borja Penalba i l’agrupació Cruïlles.

Maria Magdalena Gelabert va rebre el premi Aina Moll, que distingeix les persones i les entitats que han destacat per impulsar activitats de promoció, difusió o prestigi de la llengua catalana. Una tasca que Maria Magdalena Gelabert ha fet incansablement des de la Institució Antoni Maria Alcover. El jurat reconegué que Gelabert “és una de les persones que més coneix la vida i l’obra de mossèn Alcover, fet que l’ha convertit en la seva màxima divulgadora; també és experta en les rondalles que recollí Alcover, n’ha publicat nombrosos treballs i les ha difós profusament, raó per la qual esdevé una figura rellevant en la promoció, difusió i prestigi de la nostra llengua”.

El premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel distingeix les persones o col·lectius jove que han excel·lit en el camp de l’animació cultural, de la investigació o de la creació. Per això l’Obra Cultural Balear va concedir el premi d’enguany a Joana Gomila. Nascuda a Manacor el 1982, és Graduada en cant jazz pel Conservatori Superior del Liceu i al Souza Lima de Brasil. En el seu projecte més recent i personal, Folk Souvenir, explora la música tradicional de Mallorca cantant tonades amb noves sonoritats.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100