L’Escola Municipal de Mallorquí ofereix vint-i-un cursos per aprendre i gaudir amb la llengua i la cultura popular
El període de matrícula ja és obert per a la majoria dels cursos
L’Escola Municipal de Mallorquí manté obertes les matrícules de tots els cursos de llengua, de ball de bot, del cicle de conferències sobre el fet teatral a Manacor, dels cursos d’Història de Mallorca i del taller poesia. L’escola “fa 44 anys que fa feina ininterrompudament amb els cursos de llengua i cultura, durant tot aquest temps les matrícules han augmentat i han minvat però durant els darrers cursos la demanda és espectacular”, ha destacat la regidora d’Educació, Catalina Riera. I és que “a hores d’ara molts dels cursos estan plens, obrim llistes d’espera i intentarem obrir nous grups i horaris”, ha afegit la directora de l’Escola de Mallorquí, Emma Terés.

Enguany els cursos per aprendre català o per millorar-ne el nivell, els cursos de ball de bot o els d’història de Mallorca continuen essent la insígnia de l’Escola Municipal de Mallorquí. Però “aquest curs s’ha fet un esforç per diversificar encara més el ventall de coses que es poden aprendre i des de l’Escola també oferim un taller de poesia, un cicle de conferències sobre el fenomen teatral a Manacor i continuam oferint la possibilitat d’aprendre ball de bot en família”, ha afegit Emma Terés, durant la presentació de la nova oferta acadèmica de l’Escola.

Els cursos
Com cada any, l’Escola organitza cursos de llengua catalana per a adults corresponents als nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA). Actualment està oberta la matrícula dels cursos corresponents al primer quadrimestre i “a partir de gener s’obrirà un nou període de matrícula per als cursos de català que començaran durant l’hivern”, ha explicat la directora. La literatura també serà present aquest curs a l’Escola de Mallorquí amb el taller de poesia que “està pensat per a totes aquelles persones que els agrada llegir poesia i que volen augmentar la seva competència lectora i alhora començar-ne a escriure”, han explicat des de l’escola.

Pel que fa als cursos de ball de bot, s’ofereixen classes d’iniciació, de nivell intermedi i de perfeccionament. Enguany, a més, es faran tallers específics de mateixes i s’ofereix la possibilitat d’iniciar-se al ball de bot en família, destinat a infants i joves que volen aprendre ball de bot amb adults.

Fa tres anys s’iniciaren els cursos per donar a conèixer la història del poble mallorquí i interpretar i valorar el nostre patrimoni cultural i històric. Així quatre cursos diferents serviran per descobrir les diferents etapes de la història de Mallorca, des de la prehistòria fins a la dictadura franquista. A més des de l’Escola de Mallorquí també s’ofereix a partir del 20 d’octubre el cicle de conferències que servirà per analitzar la importància que ha tengut i té el teatre en la societat manacorina i per repassar l’activitat teatral a Manacor en els darrers quaranta anys.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100