La Fira de Setembre s’estén per les avingudes de Manacor emmig de quatre dies d’intesa activitat cultural i comercial
La XX Fira de Setembre demostra la força del comerç local i dels firaires
Les avingudes del Tren i Fra Juníper Serra han estat l’escenari de la fira que des de fa vint anys se celebra en aquest indret cada setembre. La Fira de Setembre va començar el capvespre de dissabte a l’avinguda del Tren, on es concentraren els artesans. A més “les paradetes de productes gastronòmics, l’exposició del XXIV Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques, la vetlada musical o les atraccions situades a l’esplanada de l’estació del tren han fet que la fira també es convertesqui en un esdeveniment, en una festa”, explica la regidora de Comerç, Maria Isabel Bauzà.

Durant la jornada de diumenge el ventall de propostes s’ha ampliat amb firaires de tot tipus, i la gran exposició de cotxes nous i d’ocasió. A més de la pròpia fira, diumenge “podem gaudir d’actuacions i desfilades diverses, com la que protagonitzen els gegants i els xeremiers, la batucada Manafoc o el capvespre l’actuació infantil del grup Spaguetti i el bal en línia que animen encara més la fira”, explica el regidor de Fires i Mercats, Antoni Sureda.

Per millorar la mobilitat de tots els que visiten la fira els pàrquings de la plaça de Sant Jaume i del centre comercial Complex s’Estació romanen oberts durant tot el cap de setmana. A més, alguns dels negocis d’aquesta artèria comercial de Manacor obren les portes coincidint amb la fira. “Fins i tot alguns comerciants han participat a la fira i participaran en el firó muntant paradetes davant les façanes dels seus comerços”, ha explicat des de l’Associació de Comerciants de les Avingudes, Alfonso Uceda. I és que tan des de l’Ajuntament de Manacor com des de l’Associació de Comerciants de les Avingudes, han intentat ‘‘fer un esforç per donar una nova empenta a aquesta fira perquè crèiem que la vintena edició havia de ser especial’’, ha afegit la regidora de Comerç. De fet “aquesta fira es concep com la gran festa que marca el final de l’estiu i que celebra la vitalitat del petit i mitjà comerç de Manacor”, expliquen des de l’associació de comerciants.

I com ja és costum, la festa continuarà dilluns dia 18 de setembre amb el trasllat del mercat setmanal. Els firaires que cada dilluns venen a Manacor i molts dels artesans que han participat a la fira durant el cap de setmana se situaran a les avingudes durant tot el matí.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100