La nova Guia de l’Emprenedoria de Manacor ofereix tot el que s’ha de saber sobre els passos per a fer néixer una empresa
També s’han presentat les Jornades Tècniques, un cicle de xerrades sobre novetats empresarials.
La nova Guia de l’Emprenedoria de Manacor servirà perquè els emprenedors trobin informació sobre la creació d'empreses des del moment zero, “és una guia bona d’utilitzar, completa perquè totes aquelles persones que han sentit en algun moment les ganes d’emprendre nous negocis trobin respostes sobre com donar forma legal o trobar finançament per a noves empreses”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera, durant la presentació de la nova guia. I és que la nova Guia de l’Emprenedoria de Manacor “vol servir de full de ruta en el procés de construcció d’empreses, ofereix qüestionaris per la valoració de les característiques com a empresari, l'anàlisi de la idea i del model de negoci, eines per l’elaboració del pla d’empresa, les formes jurídiques i de finançament i tota la informació necessària”, ha afegit Ana Otero, la tècnica municipal que s’ha encarregat de l’elaboració de la nova guia.

Aquesta guia, que aviat es podrà consultar en línia a la pàgina web municipal, s’ha concebut com “un complement al servei presencial d’assessorament a emprenedors que oferim des de l’Ajuntament, un servei que, precisament té com objectiu principal acompanyar i oferir eines als nous emprenedors i empresaris per millorar les possibilitats d’èxit i supervivència dels projectes empresarials”, ha afegit la batlessa, Catalina Riera.

Jornades Tècniques
En aquest mateix sentit l’Ajuntament de Manacor ha organitzat les Jornades Tècniques, un cicle de xerrades de caràcter empresarial que impartiran grans experts que parlaran de novetats tributàries, la nova legislació que afecta els autònoms i de les obligacions sobre prevenció de riscos laborals. Les xerrades van dirigides a usuaris del servei municipal d'assessorament a l'emprenedoria, professionals independents, empresaris, gestors, economistes, personal de l’administració, professors d’empresa i administració i al públic en general.

Totes les conferències se celebraran a la sala 1 de l’Espai Na Camel·la i la primera xerrada se celebrarà demà, dimecres dia 21 a partir de les 18.30 h. L’advocada i professora de la Universitat de les Illes Balears, Rocío Garnacho, parlarà de les principals novetats tributàries i mercantils que els empresaris i emprenedors han de tenir en compte.

Dijous dia 22, a partir de les 18.30 h la responsable de la Tresoreria General de la Seguretat Social, Maria Jesús Espinosa, exposarà al públic les principals novetats de la recent reforma legal que afecta el treball autònom. I dilluns dia 26 de febrer a les 19 h serà el torn de l’expert Jesús del Puerto Qurioga que parlarà de les obligacions dels empresaris i autònoms a l’entorn de la prevenció de riscos laborals.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100