La Ruta del Vidre s’atura a Manacor amb una paradeta informativa al mercat setmanal per donar a conèixer la importància del reciclatge
Manacor participa amb 16 municipis més d’aquesta iniciativa que vol servir per conscienciar la població sobre la necessitat de separar bé per poder reciclar.
El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor, Pedro Rosselló, juntament amb el tècnic de l’àrea, han rebut els educadors ambientals que han fet arribar la Ruta del Vidre fins al mercat setmanal de Manacor. I és que “La Ruta del Vidre” és una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar a la població sobre la importància de separar en origen els envasos de vidre. Així la ruta també pretén augmentar el percentatge de recollida de vidre en els 17 municipis que formen part de la ruta.

“Som ben conscients de la necessitat d’impulsar el reciclatge i les polítiques que l’afavoreixen, la cura del medi ambient i l’aprofitament dels recursos que suposen les nostres deixalles són una necessitat real i per això, perquè compartim els seus objectius, estam encantats de rebre la ruta del vidre a Manacor “, ha explicat Pedro Rosselló.

I és que dilluns dematí dos educadors ambiental han arribat a la plaça Ramon Llull, el lloc on cada setmana s’instal·la el mercat setmanal. Hi han arribat un contenidor de vidre mogut amb una bicicleta i a més de donar tota la informació necessària per a poder separar correctament els envasos de vidre, han repartit bosses i imants de gelera on s’indica quin és el vidre que no es pot reciclar. I és que les bombetes, els miralles, els vidres de les finestres de casa o del cotxe, els tassons, les copes, els pots de medicament o els taps dels pots i les botelles no van al contenidor de vidre perquè no es reciclen.

Així mateix, els educadors ambientals estudiaran els hàbits de reciclatge a les llars i establiments hotelers de Manacor i dels municipis participants. D’aquesta manera, es podran aconseguir dades concretes per poder dur campanyes futures adaptades a les necessitats de cada un dels municipis.

Durant el 2017 als contenidors verds de Mallorca es varen recollir 26.400 tones de vidre, el que suposa un increment de 7,5% respecte de 2016. Però tot i que el vidre és una de les fraccions que més se separa, encara n’arriba molt a la incineradora i per això des del Consell de Mallorca i des d’Ecovidrio varen posar en marxa aquesta ruta del vidre. L’objectiu de la ruta és, de fet, conscienciar i donar respostes als dubtes de la ciutadania.

Cal destacar la importància de separar bé en origen el vidre, ja que el seu material es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos de manera indefinida i sense perdre les seves propietats originals. La Ruta del Vidre recorrerà, a més de Manacor, 16 municipis de Mallorca. Aquests són: Alcúdia, Andratx, Ses Salines, Llucmajor, Artà, Capdepera, Calvià, Santa Margalida, Felanitx, Campos, Marratxí, Muro, Pollença, Inca, Santanyí i Sant Llorenç des Cardassar.Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100