Les manacorines Maria Magdalena Gelabert i Joana Gomila recullen dos dels Premis 31 de desembre
Nombrosos conciutadans acudiren dijous a la gala de la Nit de la Cultura
Dos dels Premis 31 de desembre, que cada any entrega l’Obra Cultural Balear, tenen accent manacorí. I és que durant la gala de la Nit de la Cultura, que se celebrà dijous dia 28 de desembre al Teatre Principal de Palma la filòloga, profesora, escriptora i durant molts anys gerent de la Institució Pública Antoni Maria Alcover, Maria Magdalena Gelabert ha recollit el premi Aina Moll. A més Joana Gomila, cantautora i compositora que amb el seu projecte Folk Souvenir, ha revisat el cançoner popular de Mallorca amb sonoritats de jazz i de música improvisada ha rebut el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

Molts manacorins acudiren a la gala per acompanyar les dues premiades. No hi faltaren les famílies i els amics. I des de l’Ajuntament hi acudiren la batlessa de Manacor, Catalina Riera; la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà i altres membres de la corporació que donaren l’enhorabona i volgueren donar suport a Maria Magdalena Gelabert i Joana Gomila. La gala de la Nit de la Cultura va ser conduïda per la periodista Maria Antònia Serra i hi actuaren els músics Roger Mas; Mireia Vives i Borja Penalba i l’agrupació Cruïlles.

El premi Aina Moll distingeix les persones i les entitats que han destacat per impulsar activitats de promoció, difusió o prestigi de la llengua catalana. Una tasca que Maria Magdalena Gelabert ha fet incansablement des de la Institució Antoni Maria Alcover. El jurat reconegué que Gelabert “és una de les persones que més coneix la vida i l’obra de mossèn Alcover, fet que l’ha convertit en la seva màxima divulgadora; també és experta en les rondalles que recollí Alcover, n’ha publicat nombrosos treballs i les ha difós profusament, raó per la qual esdevé una figura rellevant en la promoció, difusió i prestigi de la nostra llengua”.

El premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel distingeix les persones o col·lectius jove que han excel·lit en el camp de l’animació cultural, de la investigació o de la creació. Per això l’Obra Cultural Balear ha concedit el premi d’enguany a Joana Gomila. Nascuda a Manacor el 1982, és Graduada en cant jazz pel Conservatori Superior del Liceu i al Souza Lima de Brasil. En el seu projecte més recent i personal, Folk Souvenir, explora la música tradicional de Mallorca cantant tonades amb noves sonoritats.

Pel que fa a la resta de premiats de la nit, el setmanari ciutadallenc El Iris es va fer amb el premi Francesc de Borja Moll. El premi Josep Maria Llompart fou per a la historiadora Maria Barceló Crespí. El premi Emili Darder va anar a parar a Magisteri Teatre i Mag de Poesia; el Bartomeu Oliver fou per als historiadors Jaume Llabrés i Aina Pascual; el premi Miquel dels Sants Oliver fou per als autors de l’estudi Somnis compartits. La identitat mallorquina a debat i el premi Gabriel Alomar fou per a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100