Les obres d’ampliació de l’àrea d’Urgències de l’Hospital de Manacor ja estan en marxa i duraran uns quinze mesos
La batlessa, Catalina Riera, ha acompanyat la presidenta Francina Armengol i la consellera de Salut, Patricia Gómez, a la visita que han fet a les obres.
Les obres d’ampliació de l’àrea d’Urgències de l’Hospital de Manacor han començat aquest mes de febrer i serviran per reformar i ampliar el Servei d’Urgències, que passarà a disposar de 1.000 metres quadrats i quedarà configurat en dues plantes de 500 metres quadrats cadascuna. La planta soterrani allotjarà diverses dependències no assistencials i el taller d’electromedicina, i la planta principal es convertirà en una nova àrea d’observació amb setze boxs i una àrea diferenciada per a l’atenció pediàtrica; aquesta àrea pediàtrica tindrà dos box d’observació i sis llocs per a diferents tractaments. Es preveu que les obres, que tenen un pressupost de 2.272.685 euros durin uns quinze mesos, per la qual cosa es preveu que acabin entre el mesos de maig i juny del 2018.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, juntament amb els batles i batlesses de la comarca, ha acompanyat la presidenta Francina Armengol, la consellera de Salut, Patricia Gómez; i la gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell a la visita que han fet a l’Hospital en motiu de l’inici de les obres d’ampliació de l’Hospital de Manacor. “Per a Manacor i per tota la comarca aquest hospital és el que tots i totes vàrem lluitar i per això l’estimam”, ha explicat la batlessa, Catalina Riera. “Durant els darrers anys els ciutadans hem vist com la infraestructura de l’Hospital havia anat quedant petita i que aquesta ampliació havia d’arribar; però també hem comprovat que els professionals que hi fan feina fan tot el possible perquè la qualitat assistencial sigui sempre la que mereixem els ciutadans, precisament per això els vull donar les gràcies a tots i a totes”, ha afegit la batlessa.

En aquest sentit, la presidenta Francina Armengol ha destacat que “aquest projecte d’ampliació és ambiciós i farà possible que aquest hospital sigui un hospital nou”. Per altra banda, ha ressaltat el fet que l’ampliació es farà en quatre fases “amb el temps suficient per compatibilitzar tasca diària sanitària amb les obres”. Aquesta primera fase de reforma inclou la instal·lació d’un equip de ressonància magnètica, que es podria posar en marxa enguany i que evitarà el desplaçament dels 3.500 pacients que cada any havien d’acudir a altres hospitals per fer-se aquesta prova mèdica.

Quatre fases d’obres
Cal recordar que, des que es va obrir l’Hospital, l’any 1997, el Sector Sanitari de Llevant ha experimentat un creixement de més de 40.000 habitants, cosa que fa necessari reformar i adaptar aquest centre a les circulacions i a les tecnologies hospitalàries actuals. Les obres que ja han començat corresponen a la primera de les les quatre fases que contempla la reforma completa de l’Hospital. Segons els càlculs del Govern, les quatre fases de l’ampliació podrien estar acabades en quatre o sis anys. I és que l’objectiu del Pla Director de l’Hospital de Manacor és convertir l’Hospital en un centre d’acord amb els plantejaments hospitalaris actuals.

Per això amb les quatre fases de la reforma es crearan espais més amplis i es farà més senzilla la circulació entre les diferents àrees, cosa que facilitarà la tasca dels professionals. Amb la reforma i l’ampliació completes, la superfície del centre s’incrementarà 23.330 m2, ja que es passarà dels 27.165 m2 actuals a 50.495 m2. El cost de l’execució del Pla Director i de totes les reformes serà de 80.960.310 euros, inclosos els projectes, les taxes, les llicències i l’IVA.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100