Manacor compta amb un pressupost de més de 37 milions per al 2018 i es preveuen més de dos milions en inversions de millora
Els imposts i les taxes municipals es congelen o es rebaixen en el 2018.
L’Ajuntament de Manacor compta per a l’any que ve amb un pressupost de 37.076.567,84 euros, tal com han explicat avui la batlessa, Catalina Riera; la delegada d’Economia, Maria Antònia Sansó, i el regidor Joan Gomila durant la presentació dels comptes municipals. “El pressupost del 2018 augmenta uns dos milions i prop d’un 2,5% respecte al d’enguany, que se situa en 35.142.692,22”, ha aclarit la batlessa. “Aquesta quantitat és la corresponent al pressupost de l’Ajuntament i als dels organismes autònoms municipals, com l’Escola Municipal de Mallorquí, el Patronat d’Esports, la Institució Alcover, el Teatre i la SAM”, ha afegit Maria Antònia Sansó.

Des de l’Ajuntament han anunciat, a més, que “seguim la mateixa línia dels darrers dos anys i hem seguit rebaixant l’impost de béns immobles (IBI) i hem fet possible la bonificació del 50% de la plusvàlua, que els ciutadans han de pagar en cas de rebre habitatges o terrenys per herència”, ha explicat la regidora d’Economia, Maria Antònia Sansó. “No volem augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans perquè any rere any demostram que fent una bona gestió es poden rebaixar imposts i augmentar les despeses i inversions”, ha afegit Sansó.

Inversions
“En aquest pressupost no hi trobareu grans projectes estrella perquè, tal com vaig explicar quan vaig assumir el càrrec de batlessa, el meu objectiu i el de tot l’equip de govern és millorar la qualitat de vida dels manacorins i manacorines amb nous serveis i programes municipals”. Així, els comptes municipals per al 2018 preveuen 2.210.611 euros en inversions. Però “gràcies al superàvit amb què tancarem el pressupost del 2017 i gràcies que ens hem mantingut dins els límits de despesa, calculam que podrem sumar entre dos i tres milions d’euros més a aquesta quantitat”, ha explicat Maria Antònia Sansó. Així, quan es liquidi el pressupost del 2017 “i si no hi ha cavis substancials a la llei pressupostària podrem tenir entre quatre i cinc milions d’euros per invertir a millorar el municipi”, ha afegit Sansó. “En general les inversions pressupostàries es dedicaran a millorar programes culturals, educatius, turístics i esportius; a la promoció de la participació ciutadana que ha de fer possible implantar els primers pressuposts participatius; a la implantació de l’administració electrònica i a l’adquisició de maquinària per poder arreglar camins i carrers amb recursos propis”, ha resumit la batlessa, Catalina Riera.

I és que durant el 2018 “l’Ajuntament de Manacor impulsarà els primers pressuposts participatius en què la ciutadania decidirà en què s’han d’invertir els 100.000 euros que preveu el pressupost”, ha concretat la batlessa. El pressupost també preveu invertir uns 289.600 euros a millorar els espais i edificis públics del municipi”, ha informat la delegada d’Economia. S’invertiran 48.000 euros a millorar jocs infantils i parcs públics, 125.000 euros en la millora d’edificis escolars o 37.000 euros en la millora de les cases rurals, 36.000 euros en la modernització del Museu, “24.000 euros en la millora dels accessos a les platges i de la senyalització turística”. A més, també s’equiparà un nou pis de l’edifici del carrer Major, s’habilitarà un espai municipal com una nova sala d’ordinadors per poder-hi fer cursos de formació i es millorarà la galeria de tir de la policia”, han afegit.

Com a novetat, a més, “hem distribuït uns 30.000 euros entre les delegacions de Porto Cristo, s’Illot, Son Macià, Cales i Cala Murada tenint en compte els habitants de cada nucli i aquests seran uns doblers que estaran a disposició de cada delegat per poder fer intervencions i millores urgents”.

Un altre dels aspectes que han destacat la batlessa i la regidora d’Economia són els 155.000 euros que es preveuen en el pressupost per renovar el parc de vehicles municipal i adquirir nova maquinària perquè la brigada pugui rehabilitar carrers, camins i camades rurals d’ús públic. “És necessari canviar alguns vehicles que estaven obsolets i apostam per adquirir cotxes menys contaminants i més sostenibles”, ha explicat la regidora d’Economia. A més, el pressupost municipal de Manacor per al 2017 permetrà seguir millorant la xarxa d’aigua, els depòsits del Serralt que encara no s’han rehabilitat i els accessos als aparcaments municipals, que s’intentaran obrir durant les 24 hores del dia. Tot això serà possible gràcies a una inversió de 415.000 euros que farà l’empresa municipal SAM.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100