Manacor oferirà el proper 4 de febrer un homenatge musical, artístic i humà al desaparegut pintor Joan Riera Ferrari
L’acte tendrà lloc a l’Auditori de Manacor diumenge dia 4 de febrer a les 19 h

Els amics del desaparegut Joan Riera Ferrari han fet possible que el proper diumenge dia 4 de febrer tothom pugui gaudir d’un “homenatge integral a Riera Ferrari, perquè pensam que no podem mostrar només el seu caire artístic i volem posar en valor la seva solidaritat, la seva relació amb la música i la literatura, i també la seva vessant més personal”, ha explicat Maria Magdalena Gelabert durant la presentació del concert i l’homenatge a Joan Riera Ferrari. De fet des de l’Associació Cultural Riera Ferrari, que impulsa l’homenatge, “concebem aquest acte com el tancament del cicle de les Serenates a l’Auba”, afegí Gelabert. I és que durant els darrers anys cada estiu la finca del desaparegut artista era seu de les Serenates a l'Auba, un cicle de concerts benèfics amb estrelles de primera categoria que va culminar el llarg llistat de causes benèfiques que Riera Ferrari va liderar.

A l’acte de presentació de l’homenatge pòstum a Joan Riera Ferrari també hi han assistit la batlessa de Manacor, Catalina Riera; juntament amb algunes de les persones que pujaran damunt l’escenari de l’Auditori de Manacor el proper diumenge dia 4 de febrer. L’actor Toni Gomila estrenarà una petita peça teatral concebuda especialment per a l’homenatge a Riera Ferrari; els músics Andreu Riera i Miquel Mestre interpretaran algunes peces musicals I la reconeguda soprano Maria José Montiel pujarà a l’escenari amb el pianista Miquel Estelrich en l’actuació que ha de tancar l’homenatge. A més però, durant l’acte hi intervindrà Miquel Oliver Riera en nom de la família; Rafel Perelló en nom del col·lectiu d’artistes de Manacor; Jerònia M. Nadal en nom de les associacions Tip-Tap, Estel de Llevant I Aproscom; Roser Vallès en nom dels amics més íntims de Joan Riera Ferrari; la batlessa de Manacor, Catalina Riera; i Maria Magdalena Gelabert, que conduirà l’acte.
“Estam molt agraïts de poder col·laborar en aquest homenatge que heu empès des de l’Associació Cultural Riera Ferrari I també estam orgullosos que aquest acte, a més de la seva importantíssima vessant artística, tengui en compte la part humana i els valors de solidaritat i esforç que Joan Riera Ferrari va defensar durant la seva vida. Durant la presentació tots els seus amics I els que el conegueren destacaren la seva generositat. “Estava lliurat a ajudar a la gent marginada i era un referent d'unir l'art amb la tasca altruista”, va recalcar el pianista Andreu Riera.

Joan Riera Ferrari (Manacor, 1942 - 2017) va ser un destacat artista i pintor. L'any 1967 es llicencià en Belles Arts a l' Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi. Acabada la carrera, tornà a Mallorca. Va dur a terme la seva primera exposició, que dedicà a Federico García Lorca, a la Galeria Drac de Manacor. Molt poc després va organitzar la seva primera exposició internacional, a la galeria Charbonel de Hèlsinki. També era un gran defensor dels artistes joves. Els va obrir les portes de casa seva. Així va passar, per exemple, el 1974 quan a la seva galeria Picarol va donar l'oportunitat a Miquel Barceló per fer la seva primera exposició. Durant els darrers anys, l’obra de Joan Riera Ferrari es va definir per l'ús de la matèria com a element pictòric i el desig de retratar el pas del temps damunt els penya-segats i les roques marines.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100