Presentat l'estudi sobre l'estat de la posidonia a Porto Cristo
El Dr. Antoni Sureda Gomila va presentar ahir al Centre de Cultura de Porto Cristo les conclusions del treball realitzat pel seu equip.
"Les praderies de Posidonia oceanica de Porto Cristo es troben en bon estat de conservació", aquesta fou una de les conclusions del estudi realitzat per l'equip d'investigadors de l'Universitat de les Illes Balears liderat per el Dr. Antoni Sureda Gomila.

La presentació d'aquest treball, realitzat amb el suport del Departament de Medi Ambient els passat mesos d'estiu a les aigües de Porto Cristo, va tenir lloc al Centre de Cultura de Porto Cristo davant una trentena de persones interessades amb els resultats que es podien extreure de l'estudi.


L'objecte d'aquesta tasca d'investigació ha estat determinar l'estat fisiològic de les praderies de posidònia de les aigües interiors de Porto Cristo. Els paràmetres utilitzats per determinar dit estat han estat: el nombre de feixos per metre quadrat, el nombre de fulles per feix, la longitud i amplada de fulla i la presència de molècules químiques referides a l'estrès oxidatiu que podien patir aquest vegetals.

De les observacions realitzades durant el treball es pot concloure que les praderies de la posidonia e troben en bon estat de conservació. També s'ha de destacar que s'han observat que les zones més exposades a l'activitat humana (trànsit marítim, ancoratges) les plantes de posidonia presenten menors densitats i menor mides de planta.

L'estudi aprofita per apuntar una sèrie d'aspectes a tenir en compte per seguir mantenint l'estat actual de la posidònia, mesures com el control dels ancoratges, reducció de la velocitat del trànsit marítim, seguiment d'espècies invasores entre d'altres.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100