RECONEIXEMENT DE MÈRITS 2014 A L'ASSOCIACIÓ CULTURAL GLOSADORS DE MALLORCA
Per la seva aportació en el camp de la cultura popular i tradicional de Mallorca.

Enguany, el Ple de l’Escola Municipal de Mallorquí, reunit en sessió plenària el dia 27 de març, va decidir atorgar el Reconeixement de Mèrits 2014 a l’Associació Cultural Glosadors de Mallorca, per la seva aportació en el camp de la cultura popular i tradicional de Mallorca i per la tasca de difusió de la llengua catalana.

Parlam d’una associació bastant jove, ja que es va crear el 2008, i amb pocs anys ha agafat una força i un renom considerables. Amb aquest reconeixement volem lloar la feina de tots el glosadors de Mallorca en general, a través de l’Associació, i en particular a la fornada de glosadors manacorins que de cada vegada va creixent. I és que el poble de Manacor sempre ha anat molt lligat al món de la glosa i si no basta pensar en Antoni M. Alcover, Mateu Llodrà, l’associació del Canonge de Sant Cirga o el molí d’en Polit, actual seu de l’Associació dels Glosadors de Mallorca.

La celebració d’aquest acte es durà a terme divendres, dia 27 de juny, a les 20.00h, al Teatre de Manacor.

La presentadora de l’acte serà la Sra. M. Francesca Llull, professora de ball i dels tallers de danses rituals de l’Escola. La padrina, triada per l’Associació de Glosadors, és M. Magdalena Gelabert, gerent de la Institució Antoni M. Alcover i persona molt vinculada als glosadors de Mallorca; és qui té la funció de presentar i explicar la trajectòria del Reconegut.

Després hi haurà un parlament de Mateu Xurí, president de l’Associació, i com no podia ser d’una altra manera una actuació dels Glosadors de Mallorca que ens demostraran un pic més el que saben fer amb les paraules.

Per acabar amb l’acte del Reconeixement de Mèrits 2014, Antoni Pastor, batle de Manacor farà entrega de l’escultura de Llorenç Ginard i clourà l’acte.

A l'acte de presentació celebrat avui a la seu de l'Escola Municipal de Mallorquí, hi han assistit la regidora de l'Escola Municipal de Mallorquí, Catalina Riera, la directora de l'EMM, Emma Terès, i Mateu Xurí i la glosadora Antònia Nicolau 'Pipiu'.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100