Una gentada participa a les beneïdes de Manacor per honorar Sant Antoni i reivindicar les arrels pageses del municipi
Catorze carrosses, desenes de cavalls i bísties i centenars d’animals de companyia hi han desfilatEls animals, les arrels pageses, el món rural, les feines del camp, els carruatges i les eines antigues varen ser ahir protagonistes de les tradicionals beneïdes de Manacor, en les quals centenars d'animals de tota casta, carretons i carrosses invocaren el sant i varen rebre la benedicció del rector, Andreu Genovart. Hi va haver una gran participació i els cavalls també varen fer acte de presència i oferiren un autèntic espectacle eqüestre.


Centenars de persones seguiren la desfilada que va recórrer la plaça Ramon Llull, l’avinguda Portugal i l’avinguda de Baix des Cós. Tampoc no hi varen faltar dimonis i els dimonions de tota classe i condició, que lluïren forques, bastons i picarols en els balls que feren durant tota la desfilada.

Els músics de la Banda de Música de Manacor varen ser els encarregats de posar la banda sonora a aquesta tradicional cita santantoniera. Les autoritats locals, encapçalades per la batlessa de Manacor, Catalina Riera, seguiren de primera línia les beneïdes i pogueren sentir de prop les gloses i els balls que els oferiren alguns dels participants.


Premis
Va ser durant la segona volta que els encarregats de retrasmetre les beneïdes pels altaveus, Montser Amer i Lluc Rosselló, anunciaren els diferents premis pels participants a les beneïdes d’enguany. Els carros, les muntures, els cabriols, les eines antigues, la vestimenta a l’ampla, i els animals millor presentats varen rebre el seu premi abans de donar a conèixer les millors carrosses de les beneïdes. El primer premi fou pels Amics dels Morers; el segon premi per la caseta de l’hort que presentaren els Amics des Pou Nou; el quart premi ha estat per la carrossa de l’APIMA de l’escola Sa Torre; el quart premi per la recreació de la nevada de dia 17 de gener de l’any passat que ha presentat l’AMIPA del col·legi Sant Francesc i el cinquè premi ha esta per la carrossa Anam tots a completes.


A més, abans de donar el ‘sus’ a les beneïdes els presentadors de les Beneïdes varen anunciar els premis de la VII Mostra de dibuix infantil de Sant Antoni, que recolliren els infants i joves que hi participaren. A més anunciaren els tres premis del concurs de mostradors. Sa Bresca s’ha fet amb el primer premi, Dismavi amb el segon i Comercial Balear ha aconseguit el tercer premi d’enguany. Pel que fa als foguerons, el primer classificat en el concurs d’enguany ha estat El dimonió el pèl; el segon classificat ha estat el foguró del Bar Can Roseta, el tercer classificat ha estat el del bar Cas Gallo, el quart classificat ha estat el fogueró de l’AMIPA de Sant Viceç de Paüli el cinquè ha estat el fogueró del bar Mingo.


Tot i que les beneïdes ja s’han celebrat a Manacor, les festes de Sant Antoni continuen fins la setmana que ve a diferents nuclis del municipi. A Cales de Mallorca celebraran la dimoniada i encendran el fogueró divendres dia 19 a partir de les 20 h. A Son Negre dissabte dia 20 a les 19 h cantaran Completes i ballaran els dimonis. A s’Illot dissabte dia 20 a partir de les 19 h a la plaça del Llop encendran el fogueró perquè ballin tots els dimonis de la contrada i a Son Macià, diumenge dia 21, a les 15.30 h començaran les beneïdes que tanquen els actes santantoniers d’enguany a Manacor.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100