Una nova olivera al centre de vianants de Manacor commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau
L’olivera s’ha sembrat com a proclama que Manacor és una ciutat de pau
L’Ajuntament de Manacor ha sembrat una olivera a la plaça Weyler amb la intenció de proclamar al món que Manacor és una ciutat de pau. L’olivera s’ha presentat avui als manacorins i les manacorines coincidint amb la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Diferents escolars del municipi han visitat la nova olivera, que per a la ocasió s’ha engalanat amb dos grans coloms de la pau. Música i l’animador Sebastià Riera han convidat tothom a escriure desitjos de pau, que ja es poden llegir penjats a les figures dels coloms que envolten l’olivera per la Pau. A més, al costat de l'olivera també s'ha instal·lat una placa amb els versos "Amb paciència brollau; per la vostra soca austera; la branca de l'olivera; com a símbol de la pau".

Des de l’Ajuntament “hem convidat les escoles i tota la població a conèixer la nova olivera per la Pau de Manacor en motiu del dia de la Pau però aquest és un símbol que hem de tenir present tots els dies de l’any i hem de tenir ben present que la pau no només s’ensenya a les escoles sinó que cadascú de nosaltres és un model per als infants, per això tots ens hem d’implicar en aconseguir viure en una ciutat i un món en pau”, ha manifestat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

Per altra banda la sembra de l’Olivera per la Pau respon “a la intenció de convertir un punt amb problemes de brutor en un nou punt emblemàtic del centre de vianants de Manacor, ha explicat el regidor de Serveis Generals, Joan Sagrera. Per a poder sembrar l’olivera s’ha adaptat l’espai existent i s’ha eliminat un trespol per a poder proporcionar terra suficient a l’olivera. “Tot el que hem fet ha comptat amb la supervisió dels tècnics de patrimoni per preservar el valor del conjunt de l’estructura on s’ubica l’olivera”, ha afegit Sagrera. L’olivera, a més, comptarà amb il·luminació.

I és que aquesta olivera, l’Olivera de la Pau, pretén convertir-se en el símbol que ens recordi que un món millor és possible amb la voluntat i implicació de tota la ciutadania. Per això durant tot dimarts l’Olivera de la Pau de Manacor ha estat envoltada de amb música i acompanyada de dos grans coloms on tothom ha pogut deixar els seus desitjos de pau. Així escoles, famílies senceres i ciutadans i ciutadanes de totes les edats han pogut conèixer de primera mà aquest nou emblema de la ciutat de Manacor.


Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Telèfon: 971 849 100