L’Ajuntament de Manacor ja fa feina per recuperar els espais naturals a Cala Varques amb la implicació de les administracions competents
La taula de coordinació de Cala Varques es posa en marxa per acabar amb els perills a l’espai natural
La taula de coordinació de Cala Varques s'ha reunit per primera vegada i ja fa feina per poder reobrir el camí d'accés a la cala i per acabar amb els perills que amenacen l'espai natural protegit de Cala Varques. "Un dels objectius d'aquesta taula de feina és, precisament, poder reobrir el camí que la gent empra per arribar a Cala Varques i a més d'això, poder acabar amb la venda il·legal d'aliments a damunt l'arena i evitar els aparcaments a la carretera, amb tot el perill que impliquen", explica la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

Ha estat precisament la batlessa de Manacor la que dijous passat, dia 24 de maig, ha presidit la primera taula de feina de Cala Varques. L'han acompanyada el regidor d'Interior i Esports, Miquel Perelló; l'inspector de la Policia Local de Manacor, Antoni Sureda; l'inspector de la Unitat Territorial de Costes de la Policia Local de Manacor, Angel Duró; el cap de negociat de la Direcció General d'Emergències, Jaume Gost, l'inspector en cap de la Policia Nacional, Carlos Sánchez; el cap de la secció del domini marítim i terrestre de la Demarcació de Costes, Paco Sánchez; el representant de la companyia de la Guàrdia Civil a Manacor, Miquel Vicente i el cap de la Policia Nacional de Manacor, Luis Gil de Sola.

“Ara que ja comptam amb representants de les diferents administracions i cossos de seguretat amb els quals ens podem reunir periòdicament a la taula de feina, el nostre objectiu comú i a llarg termini és fer possible la protecció efectiva de l'entorn de Cala Varques", ha afegit la batlessa. Així en aquesta comissió, que està formada pels representants dels cossos i forces de seguretat i també pels representants de les diferents administracions implicades, es definiran les actuacions conjuntes que es duran a terme sempre de manera coordinada.

I és que l'Ajuntament de Manacor no té competències per poder acabar amb el xibiu, les ocupacions de coves, les acampades il·legals o els fondejos damunt la posidònia. Per això en aquesta nova taula de feina ja s'han definit algunes actuacions conjuntes "perquè els que fan un mal ús de l'entorn de Cala Varques no puguin comptar amb buits legals que els facilitin seguir fent malbé aquest entorn". Així, per exemple, ben aviat es podran dur a terme inspeccions conjuntes i coordinades entre administracions com la Demarcació de Costes, la Conselleria de Medi Ambient i Hisenda o la Guàrdia Civil de Trànsit, perquè tal que sigui possible fer desaparèixer el xibiu o els aparcaments a les voreres de la carretera que dóna accés a la cala.

Des de l'Ajuntament, a més, recorden que "hem demanat que el Govern s'hi impliqui i hem sospesat la possibilitat que el Govern adquireixi els terrenys amb els fons de l'Impost del Turisme Sostenible, tal com ja ha fet amb la finca dels Canons a Artà", ha explicat la batlessa. En aquest sentit "durant la reunió que vaig mantenir amb la presidenta Francina Armengol, he anunciat que intentam fer un front comú des de Manacor per tal de preservar aquest espai natural", ha conclòs Catalina Riera.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100