El millor espectacle escolar de Balears és 'Cyrano de Bergerac’, l’obra interpretada pels actors de l’Institut Mossèn Alcover
Més de 7.500 joves i 379 grups de tot l’Estat pujaran a l’escenari per aconseguir un premi Buero
El grup de teatre de primer de batxillerat de l'IES Mossèn Alcover ha guanyat el premi Jaume Vidal i Alcover dels premis Buero de teatre al millor espectacle de Balears, que amb aquesta fita passarà a la final en què competiran els grups guanyadors de totes comunitats autònomes de l'Estat. Així el grup de teatre de primer de batxillerat representarà les Illes Balears a la final estatal. L'obra, dirigida per Joan Toni Sunyer, ja s'ha pogut veure durant la Mostra de Teatre Escolar de Manacor i està interpretada pels alumnes Guillem Obrador, Rita Shelyakina, Guillem Galmés, Carme Ginard, Pilar Mascaró, Antònia Galmés, Joan Cristòfol Grimalt i Francesc Timoner.

Així, el muntatge dels manacorins serà valorat durant la gala estatal de lliurament dels Premis "Buero" de Teatre jove 2018, que es farà divendres dia 6 de juliol al Teatre María Guerrero de Madrid. El jurat de la gala estarà compost per reconeguts artistes i professionals de les arts escèniques com Carlos Hipólito, Silvia Marsó, Emma Suarez i Natalia Huarte, els crítics teatrals Ignacio García Garzón i Javier Villán, l'autor Ignacio del Moral i els directors Miguel del Arco o Paloma Pedrero, entre d'altres. Els joves actors defensaran la qualitat del teatre fet a Manacor a la final dels premis Buero de teatre jove, que concedeix la Fundació Coca-Cola i que se celebrarà a Madrid.

La gala en què es va fer públic que el grup de Manacor es feia amb el premi al millor muntatge teatral de balears va tenir lloc dijous, dia 24 de maig, al teatre Xesc Fortesa de Palma i hi participaren actors i actrius joves d'arreu de les Illes Balears. El jurat autonòmic ha estat compost per Martín Fons, Alicia Garau, Toni Gomila, Javier Matesanz, Lina Mira i Assun Planas. Durant la gala dels Premis Buero de teatre a Balears més de 5.000 joves entre 14 i 21 anys presenten els seus muntatges de teatre a aquests guardons. És un concurs obert en temes i gèneres, i els participants poden presentar els seus muntatges en català i castellà. Una mitjana de 100.000 espectadors gaudeixen cada any de les obres.

Els joves actors de l'IES Mossèn Alcover i el seu director, Joan Antoni Sunyer, podran gaudir de la Setmana de Teatre Jove: un Campus de teatre del 2 al 7 de juliol a Madrid que comptarà amb tallers i trobades amb reconeguts actors i actrius i la representació de les funcions guanyadores a l'escenari principal del Teatre María Guerrero de Madrid.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100