Els darrers dies vestiran de carnaval tot Manacor amb fresses, la Rueta, la Rua i l’enterrament de la sardina
Espectacles, animació, música i disfresses marcaran la Rueta i la Rua a Manacor
Els darrers dies s’acosten a Manacor i arreu del municipi es preparen novetats per gaudir d’aquests dies de disbauxa. Com ja és tradició, el carnaval començarà el dijous llarder, dia 8 de febrer, amb la Rueta. I continuarà el dissabte següent, dia 10 de febrer, amb la gran festa de carnaval que se celebrarà a la plaça de Ramon Llull. El delegat de Festes, Mateu Juan, ha explicat que “hem intentar introduir novetats en el programa, per oferir espectacles adaptats a tot tipus de públic i durant la Rueta sis grups ben vinculats amb Manacor animaran tot el centre de vianants”. I pel que fa a la Rua, que enguany és de temàtica totalment lliure, “hi sonarà música de tots els temps per fer que tothom s’hi senti a gust i com ja és habitual hi haurà paradetes de menjar que instal·len les diferents associacions, escoles o clubs esportius”, destacà Mateu Juan.

La Rueta començarà dijous dia 8 a les cinc de l’horabaixa amb la concentració de disfresses a la plaça del Rector Rubí i la batucada. Poc després, a les 17.15 h el Doctor Bombolla començarà el seu espectacle a la plaça de la Rectoria. A les 17.30 h els Neorural ompliran de rialles i històries la plaça de sa Bassa i a la mateixa hora al carrer del Mercadal l’entreteniment per a nins i nines de totes les edats anirà a càrrec del grup Trabucats. Una mica més tard, a les 17.45 h, el joves Mel i Sucre interpretaran les seves cançons a la plaça del Rector Rubí. I a les 18 h el grup 1A actuarà al carrer d’en Bosch. A més, tothom podrà gaudir dels cavallets ecològics que estaran instal·lats a la plaça del Rector Rubí.

Gran Rua i enterrament de la sardina
La Rua arribarà a Manacor dissabte dia 10 de febrer. La festa començarà a les 18.30 h amb la concentració de disfresses a la plaça del Rector Rubí. Poc després tothom partirà darrera la batucada cap a la plaça de Ramon Llull, el lloc on es concentrarà la festa. “A més de bona música, bon ambient i moltes fresses, com a novetat enguany el caricaturista Bibi farà caricatures a tothom que en vulgui i també instal·larem el conegut Eco tiovivo davant el parc infantil de la plaça de Ramon Llull, perquè els més petits també puguin tenir un espai pensat per ells en aquesta festa”, ha explicat el regidor de Festes. A més, els més grans podran gaudir de música dels anys 80 fins a l’actualitat i d’un gran espectacle de llums i de les paradetes de menjar habituals.

Per tancar la festa dels darrers dies al programa de festes no hi falta l’Enterrament de la sardina, que se celebrarà dimarts dia 13 de febrer. A les 19.30 h la comitiva funerària que acompanyarà la sardina partirà de davant l’Ajuntament cap al carrer Nou fins arribar a la plaça de sa Torre, on començarà la sardinada que posarà punt i final a les festes de carnaval d’enguany. “Seguim impulsant la recuperació de la festa de l’enterrament de la sardina, que durant tants anys han mantengut viva les associacions de veïnats del Convent i de sa Torre”, ha destacat Mateu Juan.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100