ISIDOR MARÍ PARLÀ DE LA NECESSITAT DE LES NORMES ORTOGRÀFIQUES
El Servei Lingüístic commemorà el centenari de la promulgació de les Normes ortogràfiques amb una conferència del Sr. Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans.

El 17 de desembre, davant una quarantena de persones al molí d'en Beió, l'eivissenc Isidor Marí, filòleg, sociolingüista i músic, destacà la importància de les normes, que varen néixer de la necessitat de modernitzar i normativitzar la llengua escrita i la voluntat de convertir el català en una llengua de cultura.

La promulgació de les normes va coincidir amb l'ascens de noves elits i del catalanisme polític, que tenia com a objectiu l'ensenyament i l'ús oficial i públic del català. Amb els anys les normes foren acceptades per tothom.

Marí remarcà que el context sociopolític de fa cent anys té certes afinitats amb la situació crucial actual; tenir unes normes comunes d'escriptura és indispensable i manifesta una unitat cultural i lingüística.


La regidora del Servei Lingüístic, Catalina Riera, va explicar que des del molí d'en Beió, on s'ubiquen l'Escola de Mallorquí i el Servei Lingüístic, es treballa diàriament per la nostra llengua, fomentant-ne l'aprenentatge i també l'ús social.

Riera aprofità per fer un repàs de les activitats que ha duit a terme el Servei Lingüístic durant el 2013, i destacà els jocs lingüístics per a escolars, la difusió d'una qüestió de llengua setmanal, l'elaboració d'uns criteris de composició de referències bibliogràfiques i els targetons amb el lema "Incorpora el català a la teva empresa" que s'han repartit a tots els negocis manacorins.Consultau més avall, en el document de descàrrega, els texts i imatges que projectà el Sr. Isidor Marí durant la conferència.
Bookmark and Share

Documentos de descarga y enlaces

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100