L’artista Bel Fullana guanya el XXIV Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques amb ‘‘Sex on the beach’’
Fins el 14 d’octubre es podrà visitar la mostra que reuneix les obres seleccionades en aquesta edició del guardó a la sala del Complex s’Estació
Sex on the beach, una mirada àcida i fresca del fenòmen turístic, s’ha fet amb el premi d’enguany, dotat amb 6.000 €. L’obra està composta per cinc peces de 90 x 70 cm, emmarcades en fusta, visualment molt potents, que funcionen a manera de posters com a crítica o, paradoxalment, com a reclam o oferta del turisme basat en la dissipació.
Sota una aparença ingènua, com si fos un treball escolar o un dibuix infantil, Bel Fullana (Son Carrió, 1985) il·lustra el desgavell d’una Mallorca digna d’un exaustiu estudi antropològic.

A la inauguració de l’exposició hi ha acudit la guanyadora del XXIV Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques, Bel Fullana, i l’han acompanyada molts dels artistes seleccionats a la mostra d’enguany. Fullana ha rebut el guardó de les mans de la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà, que ha destacat que ‘‘enguany el premi d’Arts Plàstiques s’ha entregat separat dels premis literaris Ciutat de Manacor i han augmentat la dotació econòmica, crec que aquesta és una primera passa per fet tornar gran un premi que ja gaudeix de molt prestigi dins l’entorn artístic’’ ha destacat Llodrà.

En aquesta edició el certamen d’arts plàstiques ha vist incrementada la participació d’artistes amb 71 dossiers presentats. D’entre tots aquests el jurat, format per Marta Pujades, Pilar Rubí, Andreu López i Pep Llabrés, n’ha sel·leccionat 17. A més a més, el jutat d’aquesta edició ha volgut fer ben visible la qualitat de l’exposició amb 3 mencions d’honor que han estat per a Aina Albó Puigserver (Palma, 1982), Fernando Daza (Sevilla, 1979) i Ruben Torras (Sant Vicenç de Montalt, 1978).

El Premi Ciutat de Manacor és una passa important en la trajectòria de Bel Fullana que, tot i la seva joventut, veu recompensat el talent i el treball dels darrers anys, després d’exposicions a Palma, Madrid, Oporto i Sao Paulo entre el 2014 i el 2017. Els artistes que són presents a la mostra d’obres selecciondes per al XXIV Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques són Bel Fullana, Aina Albo, Fernando Daza, Ruben Torras, Su Alonso, Inés Marful, Svantje Busshoff, Astrid Colomar, Fèlix Coll, Marcos Juncal, Adrián Martínez, Martí Monjo, Tomàs Pizà, Avelino Sala, Cecília Segura, Las Taradas, Laia Ventayol i Llorenç Ugas. La mostra es podrà visitar a la sala d’exposicions del Complex s’Estació de Manacor fins al 14 d’octubre.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100