La música romàntica mallorquina del temps d’Antoni M. Alcover inaugura la setmana dedicada a la seva figura
Fins dia 2 se succeeixen conferencies, rondalles, presentacions de llibres i ofrenes florals
Ja ha començat la Setmana dedicada a Mossèn Alcover, que commemora el 156è aniversari del naixement d’aquest il·lustre manacorí que, entre moltes altres coses, és autor del Diccionari Alcover-Moll, i artífex del mític recull de Rondalles Mallorquines den Jordi des Racó. La regidora de Cultura, Antonia Llodrà; i la directora de la Instiutció Pública Antoni M. Alcover, Bárbara Sagrera foren les encarregades d’obrir la Setmana dedicada a la figura
d’Antoni M. Alcover, que ofereix actes per a totes les edats “que permeten donar a conèixer noves facetes de l’obra d’un dels nostres genis més universals i que contribueixen a la grandesa cultural del nostre municipi”, va manifestar la regidora.

“Aquesta setmana inclou i canalitza propostes i iniciatives de col·lectius diversos, la qual cosa permet que la ciutadania s’hi pugui sentir més implicada i pugui manifestar de quina manera entén l’alcoverisme”, destacà la directora de la Institució, Bàrbara Sagrera. La directora, en aquest sentit, va “agrair la participació del l’Associació d’Amics de la Institució”. L’acte inaugural continuà amb el concert del pianista Joan Círia i el tenor Antoni Lliteres. “Es tracta de situar-nos, a través de la música, en el marc del romanticisme, el moviment artístic que va arrelar a Mallorca i en el qual Antoni Maria Alcover també va situar la seva producció”, va afegir Sagrera com a presentació del concert Lied Mallorquí.

El concert oferí diverses peces musicals composades durant el segle XIX, “en un moment en que els músics i els poetes s’ajuntaren per fer la música pròpia que l’alta societat mallorquina volia, són unes composicions oblidades que foren molt populars però han estat més d’un segle fora dels escenaris”, destacà el pianista Joan Círia abans d’iniciar el concert. Els músics Lliteres i Círia oferiren una vetllada a mig camí entre el recital i la conferència on els músics hi interpretaren les partitures i hi exposaren les curioses històries que envolten cada una de les obres.

Els actes de la Setmana Alcover continuen dimarts dia 30 a les 20 h, a la Institució Alcover, amb la presentació del llibre Cinc Rondalles Mallorquines, en versió català-castellà. Dimecres dia 31 de gener l’anterior responsable de la Institució, Maria Magdalena Gelabert, pronunciarà la conferencia Les dones de les rondalles mallorquines d’Antoni M. Alcover. L’endemà, dijous dia 1, començarà la XIV Marató de rondalles amb l’assistència dels escolars de Manacor. L’horabaixa de dijous, a més, l’Associació d’Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover oferirà un taller de cançons de pagès. I divendres dia 2 de febrer l’estima dels manacorins i manacorines vers la figura de Mossèn Alcover sortirà al carrer amb l’ofrena floral a l’obelisc situat al passeig Na Camel·la. I durant tot divendres dia 2 la XIV marató de rondalles omplirà de fantasia i il·lusió la sala d’actes de la institució.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100