La Setmana Alcover posa el punt i final a l’edició d’enguany amb les darreres històries de la XIV Marató de Rondalles
Concerts, presentacions de llibres, conferències i homenatges han farcit d’actes la Setmana.
La XIV Marató de Rondalles l’homenatge a Antoni M. Alcover els alumnes de l’institut que du el seu nom han tancat la setmana dedicada a l’il·lustre filòleg i folklorista manacorí. A les onze del matí els alumnes i els professors del centre, els representants dels pares, els familiars de mossèn Alcover, la batlessa, Catalina Riera; la delegada de Cultura, Antònia Llodrà; i la regidora Cristina Capó, han participat en l’homenatge i l'ofrena floral que l'Institut cada any fa al monument que hi ha a l'entrada de l'institut. A causa del mal temps l’acte s’ha fet en un dels porxos del centre. Hi han participat alumnes descendents de familiars d’Antoni Maria Alcover, que han donat a conèixer els records més familiars d’aquesta figura. Pares, professors, estudiosos alcoveristes, els responsables de la Institució Antoni M. Alcover i representants públics han encoratjat els estudiants a “mantenir vives de la cultura i la llengua que tan estimava Alcover”.

Però la Setmana Alcover continua fins divendres a les 21 h amb un dels seus plats forts, que és la XIV Marató de Rondalles. Enguany dura més de desset hores i és un dels símbols i un dels ingredients indiscutibles de la Setmana que Manacor dedica a mossèn Alcover. Durant un dia i mig les rondalles i contarelles capten l’atenció dels centenars d’escolars que any rere any assisteixen a la Marató i de tots els que els volen acompanyar. De fet, des de la Institució Alcover, recorden com cada any que totes les sessions són obertes al públic en general i hi poden assistir tant infants com adults.

Dijous i també divendres dematí el cantautor Guillem Sansó s’ha posat dins la pell d’Antoni Maria Alcover per contar rondalles als alumnes de les escoles de tot el municipi de Manacor. I és que enguany la Marató de Rondalles també ha duit rondalles fins a la biblioteca de Porto Cristo, que dijous va acollir els alumnes d’educació infantil de les escoles de Mitjà de Mar, Ses Comes i Talaiot. A més, dijous i divendres els integrants del grup teatral Contarelles oferiren als escolars d’educació primària de tot el municipi l’espectacle N’Alcover i les tres penyores: Antoni M. Alcover, una vida de rondalla.

No és fins al capvespre de divendres que els veïnats de Manacor, alumnes, descendents d’Alcover, els alumnes de l’IES Mossèn Alcover, els de l’IES Manacor; Ivan Costa, Llucia Serra, Jaume Clown, el grup Sa Cadernera; la directora de la Institució, Bàrbara Sagrera amb l’acompanyament musical del contrabaixista Cristian Hoel Skonhaug i la pianista Irina Samanidis, Maria Rosa Cons els integrants de 440 Aula Musical es posen davant el públic per reprendre la tradició de contar i escoltar rondalles. I és que enguany els assistents a la Marató de Rondalles han pogut sentir les històries de Sa filla des carboneret, S’Aucellet, Sa rondalla d’En Vit, L’amor de les tres taronges, En Pere Poca por i La flor romanial.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100