Les X Jornades d’Estudis Locals de Manacor analitzen els canvis en la vida rural i en els espais urbans
Els investigadors poden presentar un resum de la seva comunicació fins el 19 de març
L’Ajuntament de Manacor ha convocat les X Jornades d’Estudis Locals de Manacor amb el títol Fora vila i espais urbans a Manacor. “El nostre objectiu principal és promoure la investigació, el coneixement i la difusió d’aspectes relacionats amb el nostre municipi des dels punts de vista històric, geogràfic, econòmic, social i cultural, per això volem incentivar els investigadors amb aquestes jornades, que són una via per poder difondre i publicar els seus treballs”, ha explicat la regidora de Cultura, Antònia Llodrà.

La convocatòria d’enguany té com a objectiu principal fomentar l’estudi d’aspectes relacionats amb la vida rural, els sistemes d’explotació agrícola i la producció cultural i material de la ruralia, així com els canvis radicals que ha sofert aquest àmbit els darrers segles. Per això la modificació del paisatge agrari i la configuració de nous espais urbans són aspectes que s’analitzaran durant les X Jornades d’Estudis Locals, que se celebraran els propers dies 13 i 14 d’abril al Museu d’Història de Manacor. Els investigadors interessats a exposar-hi els seus treballs hauran de presentar abans de dia 19 de març un resum de la seva comunicació al Museu d’Història de Manacor o enviar-la a l’adreça de correu electrònic publicacionsmuseu@manacor.org. I abans de dia 13 d’abril de 2018 els participants a les X Jornades d’Estudis Locals hauran de presentar el text definitiu de la seva comunicació per les mateixes vies.

Les Jornades van destinades a investigadors, docents, estudiants i persones interessades en la temàtica local, així com al públic en general. També formen part de l’oferta d’activitats de formació permanent del professorat, amb inscripció prèvia al portal de personal docent. Les Jornades tendran lloc els dies 13 i 14 d’abril de 2018 al Museu d’Història de Manacor, torre dels Enagistes.

Des de l’any 2000 fins avui s’han realitzat un conjunt de nou edicions. Cada convocatòria ha proposat un tema que ha servit de referència principal. S'encomana la ponència inaugural a un investigador versat en una matèria relacionada amb el lema de la convocatòria. Més enllà d’aquesta ponència introductòria la resta de comunicacions són presentades a l’organització per part d’investigadors especialistes en diferents àmbits. Aquestes comunicacions són posteriorment revisades per una Comissió Científica nomenada a tal efecte i formada per estudiosos reconeguts dins l’àmbit dels estudis socials i humanístics. La temàtica que aborda el conjunt de les publicacions és molt variada. Predominen els estudis humanístics en les seves diverses disciplines. L’assistència a les jornades sol ser relativament nombrosa, amb una mitjana de més d’un centenar d’assistents per edició. El públic prové, sobretot, de l’àmbit universitari i de l’ensenyament així com d'aficionats a la temàtica local.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100