Manacor recorda amb un gran homenatge la grandesa professional i humana de la ballarina Nunsi Elegido
Dones de Llevant impulsà aquest acte, emmarcat en les Jornades Dones 2018.


Els amants de la dansa i molts dels que conegueren la ballarina Nunsi Elegido (Manacor, 1937-1993) ompliren dissabte la sala de dalt del Teatre de Manacor per recordar la seva figura amb l’espectacle Nunsi, 25 anys recordant-te. Aquest particular homenatge es convertí “en una seqüència harmònica que combina la dansa, la imatge, la música, la poesia, els records i les anècdotes per deixar constància de l’admiració que encara provoca na Nunsi”, explicà al començament de l’acte Maria Magdalena Gelabert, que fou una de les conductores d’aquest sentit l’homenatge.

La dansa hi va tenir un paper fonamental i les peces de ball es combinaren amb lectures, poemes, projeccions de vídeos i fotografies i els testimonis de Mercè Amer, Sebastiana Duran, Antònia Matamalas i Lluïsa Ortiz, una de les filles de na Nunsi. El llibre del poeta i escriptor Bernat Nadal, Nunsi, la dansa com a art i salvació, va ser el fil conductor que serví per repassar la infantesa, la formació, l’esplendor professional, la tornada a Manacor i l’etapa com a professora de Nunsi Elegido.
Les actrius Aina Moreno i Catalina Riera, la lingüista i professora Maria Magdalena Gelabert o la batlessa, Catalina Riera, varen ser les encarregades de llegir alguns fragments del llibre.

Nunsi Elegido fou una nina que, segons contava ella mateixa, començà a ballar als cinc anys i els seus pares, mestres de professió, impulsaren la seva formació i l’enviaren ben aviat a Palma a rebre classes de dansa. Als tretze anys s’instal·là a Barcelona, on va ballar amb Yvonne Alexander, Anna Jansons, va arribar a ballar al Liceu com a solista i es formà en ballet clàssic. Després va fer el salt a Madrid, on va ballar flamenc amb els millors professors de l’època, Regla Ortega o Charo Contreras, entre d’altres. S’incorporà com a solista a la companyia de Rafael de Córdoba, amb qui inicià una gira per Itàlia. Es formà en declamació, en piano i dibuix i actuà com a rapsoda a diversos actes culturals.

Als vint-i-un anys guanyà per oposició una plaça de locutora a Radio Nacional i més endavant va fer alguns treballs de doblatge. Renuncià a la seva carrera artística, va retornar a Manacor i formà una família amb Fernando Ortiz. Però a final dels anys seixanta començà a impartir classes i a principi dels setanta obria el seu propi estudi al carrer d’en Muntaner de Manacor. Fou una dona creadora i creativa que, en definitiva, marcà la gent del seu temps.

L’homenatge Nunsi, 25 anys recordant-te ha estat el primer acte de les Jornades Dona 2018, que organitza l’associació Dones de Llevant en col·laboració amb l’Ajuntament de Manacor i que enguany se centren en les dones esportistes. Es tracta d’un extens programa d’actes que dura fins el 24 de març i d’entre els quals destaca la celebració del Dia Internacional de les Dones, diumenge dia 11 de març a la plaça de les Perleres.Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100