Olivier Charlier, un dels millors violinistes del món, imparteix classes en el Conservatori de Manacor
Setze estudiants de violí rebran a Manacor classes particulars d’un dels violinistes més reconeguts a nivell mundial, es tracta d’Olivier Charlier, que “durant tot el cap de setmana serà al Conservatori Municipal de Música de Manacor per mostrar el seu virtuosisme i ensenyar la seva tècnica als estudiants de música”, ha explicat el director del Conservatori, Jaume Tomàs.
Però els setze alumnes matriculats a la classe magistral que impartirà el violinista Olivier Charlier no seran els únics que aprofitaran la seva estada a Manacor. “Molts músics reconeguts i molts dels violinistes de la Simfònica acudiran com a oients a les diferents classes, que seran obertes i a les quals el públic hi pot assistir”, afegeix Tomàs.

“El Conservatori Municipal de Manacor ha de servir precisament per això, perquè els joves músics i els que no ho són tant puguin professionalitzar-se i entrar en contacte amb músics de nivell. Crec que la programació musical que ofereixen l’Auditori de Manacor i l’Orquestra Simfònica hi contribueixen però és indispensable que es produesquin trobades com aquesta, més íntimes, que facilitin la interacció entre alumnes i grans professionals de relleu internacional”, ha afegit la regidora d’Educació, Catalina Riera.

I és que Olivier Charlier és, sens dubte, un dels grans violinistes de l’actualitat. "Estic encantat de poder oferir aquestes classes magistrals a Manacor per intercanviar coneixements amb els músics de Mallorca, veure els seu nivell i els seus interessos i la relació que tenen amb els instruments". Els experts asseguren que Charlier conquereix el públic amb la gràcia natural del joc pur, com un artista excepcionalment dedicat i talentós, el virtuosisme del qual serveix de manera suprema a la música.
D'una notable precocitat, ingressà al Conservatori de París a l'edat de deu anys i va rebre el suport de diferents personalitats musicals, com Nadia Boulanger, Yehudi Menuhin i Henryk Szeryng. De ben jove va fer-se amb la victòria d’una impressionant sèrie de concursos internacionals: Concurs de Munic, Montreal, Sibelius, Jacques Thibaud, Indianapolis, Young Concert Artists (New York).

S'obre una brillant carrera i és convidat pels directors de les orquestres parisenques i els directors de les millors orquestres del món: Orchester National de France, Orchester de Paris, Philharmonique de Radio France, Ensemble Orquestral de Paris, Orchestre de l'Opera, Filarmònica de Londres, Orquestra Filharmònica de Berlín, Orquestra Filharmònica de Montecarlo, RAI de Torí, Orquestra de la BBC, Orquestra Nacional de Bèlgica, Filharmònica de Lieja, Orquestra Simfònica de Yomiuri Nippon... Per altra banda, la seva discografia dona testimoni d'un gran eclecticisme: Beethoven, Schumann, Mendelssohn, Grieg, Saint Saëns, Dutilleux, Pierné, Lili Boulanger, Vierne, Gerard Schurmann, John McEwen, Edward Gregson, Roberto Gerhard, Cyril Scott, Mozart i Vivaldi. Olivier Charlier toca amb un violí Carlo Bergonzi de 1774.

Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100