PROJECTE ENTRE ILLES Excavació al jaciment de sa Ferradura (Manacor)
Aquest mes de març i abril ha tingut lloc la quarta campanya d’excavació en el jaciment prehistòric de Sa Ferradura (Porto Cristo, Manacor).

Aquesta intervenció s’emmarca dins un projecte més ampli que duen conjuntament l’Ajuntament de Manacor, l’Ajuntament de Ciutadella i l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor.

 Aquest projecte té uns objectius científics, de difusió i de museïtzació que pretenen revaloritzar dos assentaments costaners de la prehistòria de les Illes Balears: Sa Ferradura a Porto Cristo i Cala Morell a Ciutadella. Excavar dos jaciments que, aparentment, són contemporanis permetrà conèixer la dinàmica evolutiva de la societat que els habitava i els usos d’aquests tipus d’assentaments.

El jaciment mallorquí de sa Ferradura és un assentament costaner fortificat realitzat amb tècnica ciclòpia. Consta de dues estructures de grans dimensions. Tota la campanya s’ha centrat en un dels dos sectors on ja s’han localitzat unes 6 foganyes que pertanyen al final de l’Edat del Bronze. Això, juntament amb el material ceràmic, lítics i faunístic recuperat, permet avançar que ens trobam davant una estructura de caire domèstic.

A hores d’ara, l’equip directiu del projecte, els menorquins Montserrat Anglada i Antoni Ferrer i els mallorquins Damià Ramis i Magdalena Salas, estan processant tot el material localitzat en els dos jaciments per aprofundir en la investigació de l’Edat del Bronze.

En aquesta campanya a Manacor han participat varis voluntaris i els amics de l’Associació del Museu de Manacor. També diversos grups escolars del C.P. Ses Comes s’han acostat durant la campanya per veure de primera mà com són les feines d’arqueologia.

Aquest diumenge, 13 d’abril, va tenir lloc una jornada de portes obertes en el jaciment.
Bookmark and Share

Ajuntament de Manacor. C/ Convent, 1 07500 Manacor  - Teléfono: 971 849 100