L’AJUNTAMENT AVALUA LA SITUACIÓ DE LA NETEJA AL MUNICIPI

04-September-2019

Durant la roda de premsa s’ha destacat la importància de la neteja viària i de la recollida així com d’establir mesures de conscienciació ciutadana, tot penalitzant les infraccions i bonificant fiscalment les conductes correctes.

Per altra banda, s’ha volgut valorar el nou contracte, que s’inicià el mes d’abril, i que ha suposat la incorporació de personal de neteja manual, de maquinària nova i d’un seguiment mensual de la qualitat. Llodrà ha remarcat que s’han detectat problemes a solucionar. En concret, ha destacat la necessitat d’una major prevenció i una inspecció pròpia del servei i la superació del problema dels voluminosos amb la posada en marxa d’un servei gratuït de recollida d’aquests, ja establert – el número del qual és el 900 107 398. A més, ha exposat la incorporació d’un nou assessor de Medi Ambient, Antoni Febrer, per tal de reforçar aquest departament de l’Ajuntament.

Tot seguit, s’ha explicat que ja s’ha actuat quant a penalitzacions des del punt de vista qualitatiu, imposant una penalització a la factura de juliol de 8.000 € per mals resultats de l’empresa de neteja i recollida; a més d’una sanció, que encara es troba en tràmit, de 3.000 € el mes de juny per incompliment en el lliurament del Pla de Comunicació. Les sancions de tipus quantitatiu seran possibles a partir del mes següent, amb el seguiment per GPS.

Finalment, Oliver i Llodrà han volgut deixar clara la situació actual no és bona, donat que Manacor produeix un 21% més de residus – 5.000 tones – que el 2010 mentre que el percentatge de recollida només ha pujat un 3,5% en 10 anys. De fet, la llei obliga a reduir en un 10% la producció de residus i a passar del 13% al 50% la recollida – per al 2020.

En aquest sentit han destacat que per l’Ajuntament és una feina clau, transversal i central, i han fet dos anuncis: el 1r d’octubre començarà la recollida porta a porta a Son Macià i Manacor, que arribarà fins a Porto Cristo i s’Illot entre els mesos de novembre i desembre.