ES PRESENTA “EMPARAULAR” 2019

25-September-2019

L’edició d’enguany posa l’accent en la lliure expressió i la capacitat de resistència de la paraula davant les “amenaces” a què es veu sotmès l’acte comunicatiu als mass media i a les xarxes socials i, també, en la capacitat educadora de la paraula. “emParaular”, un festival únic en la seva modalitat a Mallorca, inclou dotze propostes artístiques basades en la narració, la tradició oral i la cançó. Així, del 3 al 6 d’octubre la ciutat s’omplirà de paraules mitjançant una conferència, contacontes, cançons, històries i narracions. Totes les activitats programades són gratuïtes i es duran a terme en espais públics.

El festival començarà el dijous 3 d’octubre a les 20 h, amb la conferència de Daniel Gàmper, professor de filosofia política i Premi Anagrama d’Assaig 2019, sobre “La possibilitat de parlar lliurement”, que es durà a terme a la Institució Alcover. L’endemà, a les 21 h, es podrà gaudir del concert Crisàlide, de Donallop, davant l’església del convent de Sant Vicent Ferrer.

Dissabte 5 serà el dia fort. Començarà les 10 h amb el 1r torneig emParaular de Scrabble, al claustre de Sant Vicenç Ferrer, i seguirà a les 12 h amb la contacontes Margalida Amengual, a la plaça de la Rectoria, que contarà “Na Rínxols d’or” i “La caseta de xocolata”. La jornada continuarà a les 18 h, amb “Refugiats: històries a tres bandes”, tres històries que s’explicaran a tres espais culturals diferents de Manacor, el lloc de trobada serà la plaça de sa Bassa. Finalment, a les 21 h, es podrà gaudir de “Paraules Valentes”, un conjunt de narracions a la zona del centre de Manacor, el lloc de trobada serà la plaça del Rector Rubí.

El festival tancarà les portes el diumenge 6 d’octubre a les 19 h, al convent de Sant Vicenç Ferrer, amb “Educant” una proposta escènica de Toni Gomila (actor), Sergi Sellés (piano) i la Coral CAP&CODA d’Alaró, sota la direcció d’Antònia Coll.

El regidor de Cultura, Mateu Marcé, s’ha volgut mostrar content davant “un festival que arrela a Manacor i que ens recorda la importància de la nostra tradició oral i de la paraula dita en veu alta”.