ES TANCA AMB ÈXIT EL CICLE DE REUNIONS SOBRE EL PLA GENERAL

23-Dezember-2019

Amb nou exercici de transparència, l'equip de govern manacorí ha tancat avui la tercera de les reunions informatives amb la ciutadania, per tal d'explicar al detall totes les qüestions relatives al pla general, aquest cop posant l'accent dins el nucli de Manacor i la urbanització de Son Talent.

Desenes de persones s'han apropat fins al teatre de Manacor per escoltar les explicacions de l'equip redactor i el gabinet encarregat de contestar les al·legacions, alhora que s'han expressat diferents dubtes i que han estat aclarits al llarg de les dues hores que ha durat la sessió.

La regidora d'Urbanisme Núria Hinojosa, acompanyada del batle, Miquel Oliver, ha encetat la trobada valorant les millores del pla pel nucli manacorí i recordant el calendari de la tramitació, que acabà municipalment el passat 4 de novembre amb l'aprovació provisional per part de ple de la corporació i que ara només resta l'aprovació definitiva per part del Consell de Mallorca.

Durant la sessió s'ha parlat de la problemàtica de l'expropiació de zones verdes, de les millores de la normativa urbanística o dels 34 informes sectorials per part d'altres administracions entre d'altres. Per Manacor aquest pla general fa una aposta ferma per l'ecologia i la sostenibilitat.

Els veïnats s'han preocupat per temes com l'edificació al polígon de torre florida, la mobilitat relativa a la urbanització de son talent o la ubicació dels terrenys a compensar pels propietaris de solars al barri dels molins de Fartàritx.

El pla general ha rebut un total de 926 al·legacions de les quals un 43% s'han acceptat en part i un 15% totalment. Cal recordar que tota la documentació del pla general es pot consultar al web de l'Ajuntament de Manacor.