LA RECOLLIDA PORTA A PORTA S’AMPLIA A PORTO CRISTO

30-Juni-2020

Aquest dimarts matí s’ha dut a terme la presentació de l’ampliació de la zona de recollida porta a porta a Porto Cristo.

El nou model de recollida de residus del municipi, basat en la combinació entre el sistema porta a porta a unes zones i l’establiment d’un cinquè contenidor d’orgànic – marró – a d’altres ha donat resultats molt positius. La intenció però és reforçar el primer, donat que és el que més reciclatge genera.

Amb el sistema porta a porta, ja implementat al centre de Manacor, el barri de sa Torre de Porto Cristo i Son Macià, es retiren els contenidors existents i els residus passen a recollir-se directament davant la façana de cada habitatge, fet que assegura una reducció molt més gran del rebuig. De fet, dins la zona porta a porta el reciclatge sobrepassa el 80%, quan abans les dades generals del municipi rondaven el 14%.

A més, s’ha de tenir en compte que es poden dividir els residus entre els que reporten ingressos – contenidors groc, blau i verd –, els que no en reporten però tampoc en costen i que a més permeten generar biogàs i compost – residus orgànics – i els que reporten despeses – contenidor gris o rebuig. Des d’aquest punt de vista, la reducció del rebuig és bo pel medi ambient i també per l’economia municipal.

Així, s'ha decidit ampliar la zona porta a porta a Porto Cristo, que és el primer nucli de tot el municipi amb implementació completa del nou sistema porta a porta més cinquè contenidor, passant de 1400 habitatges coberts a més de 1800.

Segons el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, "en el cas de Porto Cristo les incidències no superen l’1%, la gran majoria de gent ho fa correctament i els resultats diuen molt de la bona feina del poble".

La presentació, que s’ha dut a terme a la plaça del Carme de Porto Cristo, també ha comptat amb la presència dels dos tècnics del departament de Medi Ambient, Antoni Pascual i Antoni Febrer.

 

Informadors

Des de l’inici de la implementació del nou sistema de recollida porta a porta al municipi es va incorporar personal per tal d’exercir d’informadors ambientals, amb tres funcions informar a la població del funcionament del nou model, revisar que s’estigui duent de forma correcta i detectar voluminosos disposats de manera incorrecta o abandonats.