La Policia Local de Manacor reorganitza els horaris per mantenir el servei tot i les baixes per Covid19

17-September-2020

La Policia Local de Manacor ha fet una redistribució horària dels seus efectius per optimitzar al màxim els recursos disponibles i fer front a les 21 baixes relacionades amb la Covid19 que hi ha entre els agents i així poder cobrir el servei de manera efectiva. La plantilla de la Policia Local compta amb 84 efectius. En total, els agents que han donat positiu en les proves realitzades per detectar la Covid19 són 8. D’aquests, 6 varen contraure el virus fora de l’activitat laboral i només 2 es varen contagiar desenvolupant les seves tasques professionals. Els 13 agents restants que es troben confinats ja han donat negatiu a la primera prova PCR que se’ls ha realitzat i, a l’espera que se’ls realitzi la segona i es confirmi el segon negatiu així com marquen els protocols, es preveu que es puguin reincorporar a la feina la setmana que ve.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha sol·licitat a la conselleria de Salut que es revisi el protocol de les proves Covid19 per als serveis essencials, de manera que es puguin escurçar els terminis entre les dues proves PCR i no s'hagin d'esperar 14 dies. Així mateix, Oliver també ha demanat la col·laboració de la Policia Nacional perquè assumeixi les tasques de seguretat ciutadana que li corresponen. Igualment, el batle agraeix la col·laboració per part dels agents que s'han posat a disposició per cobrir el servei.

L'Ajuntament de Manacor pot assegurar que, amb aquestes actuacions, el servei està garantit. El protocol sanitari s'ha reforçat, de manera que s'han fet grups estancs. També s'han fet noves recomanacions per a l'ús de les zones comunes de les instal·lacions i per a la desinfecció d'estris i eines de feina.