L'avinguda de Baix des Cós passarà a ser d'un sol sentit a partir d'aquest dissabte

13-Januar-2022

L'avinguda de Baix des Cós passarà a ser d'un sol sentit de circulació a partir d'aquest dissabte 15 de gener a les 8.00 hores del matí. A partir d'aquest moment, la circulació dels cotxes només estarà permesa en sentit ascendent, des de l'avinguda del Parc i fins la plaça des Cós.

El canvi respon a la necessitat de donar seguretat a la via, amb l'objectiu de reduir el nombre d'accidents que es produeixen en una avinguda amb molts encreuaments i doble sentit de circulació, però també a la necessitat d'augmentar el nombre d'aparcaments. En aquest sentit, des de dissabte estarà permès estacionar els vehicles a banda i banda de l'avinguda i s'incrementa també el nombre de zones habilitades per a càrrega i descàrrega. "Acompanyam la creació de la ZPR i de futures actuacions d'embelliment a la plaça des Cós i al carrer Antoni Galmés augmentant el nombre d'aparcaments a l'avinguda del Baix des Cós. No es tracta d'un canvi aïllat, sinó que és una actuació integral dissenyada amb l'objectiu de millorar la mobilitat de Manacor i fer-la més sostenible", ha explicat el delegat de Mobilitat, Sebastià Llodrà."El gran nombre d'encreuaments feia necessari un augment de la seguretat a Baix des Cós i amb aquest canvi dotam de més seguretat aquesta via", ha afegit el delegat de la Policia Local, Joan Gaià. La velocitat màxima serà de 30 quilòmetres per hora. 

 

També s'inverteix el sentit de circulació al carrer de l'Hort de la Vila i el carrer d'Oviedo, que deixa d'estar dividit i es converteix en un carrer d'un únic sentit.