8 agents Covid prenen possessió del seu càrrec a l’Ajuntament de Manacor i s’incorporen com a suport de la Policia Local

01-Februar-2022

Vuit agents Covid han pres possessió del seu càrrec aquest dimarts a l’Ajuntament de Manacor davant el batle, Miquel Oliver. Les vuit agents s’incorporen a l’equip de la Policia Local com agents de l’autoritat, tot i que no són policies, i a partir d’aquesta setmana començaran a desenvolupar tasques de suport al cos municipal.

Les agents Covid de Manacor funcionaran com un equip que prioritzarà l’atenció de proximitat amb els ciutadans i se centraran en el control i supervisió de la normativa sanitària i diverses ordenances municipals com ara l’ordenança municipals de neteja viària i recollida de residus, amb l’objectiu de controlar les conductes que generen malestar i una imatge negativa del municipi; de l’ordenança de mobiliari urbà i elements urbans, amb especial esment a l’accés d’animals domèstics a les zones de joc infantil o a la cura del mobiliari urbà; l’ordenança de la Zona de Prioritat Residencial, com ara controlar que els vehicles que circulen per la ZPR comptin amb les autoritzacions pertinents, que compleixin amb la velocitat màxima establerta o que respectin la prioritat dels vianants i de les bicicletes; entre d’altres. Les agents Covid podran emetre butlletins de denúncia per normativa Covid o normativa municipal.

El batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Policia, Joan Gaià; i l’inspector en cap de la Policia Local de Manacor, Manel Prieto, han donat la benvinguda a les agents, que aquest mateix matí han fet una sessió de formació sobre la normativa municipal. Les agents centraran les seves tasques a Manacor i als diferents nuclis de població del municipi, en funció de les necessitats de cada moment.

«Les agents Covid arriben en el moment oportú per poder fer les tasques que ens agradaria que facin en un futur pròxim els agents de proximitat, una unitat que pensam que és molt necessària a Manacor i que volem posar en marxa», ha explicat el batle, Miquel Oliver.

Les agents Covid desenvoluparan les seves tasques al municipi fins el 31 de desembre de 2022.