Manacor acull l’exposició itinerant del Consell de Mallorca que difon les entitats de voluntariat entre la ciutadania

04-Mai-2022

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, han inaugurat l’exposició del Consell de Mallorca «Es necessiten motius per ajudar?», dedicada a les principals entitats de voluntariat presents a l’illa. També hi han assistit Pedro Sunyer, president d’Aproscom Fundació, una de les entitats que participen en la mostra i que és molt present en la comarca de Llevant; i el director insular de Participació i Joventut, Àlex Segura.

La mostra consta de panells informatius de 25 entitats de voluntariat de Mallorca, amb l’objectiu d’incentivar que la ciutadania s’interessi i s’animi a participar en l’acció voluntària. El Claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor acollirà l’exposició fins al 26 de maig.

La Direcció Insular de Participació i Joventut va preparar aquesta exposició itinerant amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat el passat 5 de desembre, amb la intenció de poder recórrer espais públics de Mallorca i arribar cada vegada a més gent. Els primers mesos d’enguany ha estat a diferents edificis de la Universitat de les Illes Balears, i ara comença l’itinerari per la part forana.

El conseller Alzamora ha assenyalat que l’exposició: «convida a reflexionar sobre què mou a les persones a ser voluntàries i fer un bé a la societat, i presenta vint-i-cinc entitats perquè els visitants s’engresquin a unir-se a una. Això és fruit d’un diàleg que s’ha mantingut amb el sector del voluntariat els darrers anys i promocionar-lo ve a demanda seva».

El batle, Miquel Oliver, ha expressat: «Quan estàvem tots tancats durant el confinament rebérem moltes peticions de fer voluntariat, en els temps pitjors és quan surt el millor de nosaltres. Aquesta exposició ha de servir perquè la gent sigui conscient de què pot fer. L'administració pot fer de pont entre els potencials voluntaris i les entitats i nosaltres volem fer aquesta feina i empènyer».

Per últim, Pedro Sunyer ha destacat la importància de l’acció voluntària i «la satisfacció que tenen les persones quan donen hores a les altres». A més, ha explicat que molta gent encara no coneix les entitats i aquells que «passin per aquí veuran l’exposició i es podran informar».

A banda d’Aproscom Fundació, a la mostra hi són presents la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB), Fundación ALDABA, AMADIBA, Club Esportiu Blau, Fundación Tutelar Cian, Creu Roja, Fundación Dentistas Sobre Ruedas, EducaClown, GOB Mallorca, INéDITHOS, Fundació Mallorca Integra, Associació de Voluntaris de CaixaBank, Mater, ONCE, Projecte Home Balears, Federació PREDIF Illes Balears, Fundació RANA, Projecte Naüm, Espiral, Sant Joan de Déu, Fundació Esment, Cáritas, Moviment Escolta i de Guiatge de Mallorca (MEGM) i l’associació Dignitat i Solidaritat.

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Participació i Voluntariat, ha organitzat actuacions com aquesta en el marc del Pla Insular del Voluntariat de Mallorca (2021-2026), que té com un dels eixos principals incentivar mesures a favor de la promoció i difusió de l’acció voluntària entre la ciutadania.