COMIAT I AGRAÏMENT AL JOVENT QUALIFICAT

06-November-2019

Les persones que aconseguiren un lloc de treball qualificat a l’Ajuntament de Manacor a través del programa SOIB Jove – Qualificats Entitats Locals 2018 diuen adéu al seu període de treball. Així, l’Ajuntament ha volgut agrair la seva tasca dins la institució i desitjar-los sort per al futur, realitzant un petit comiat al claustre de Sant Vicenç Ferrer, que s’ha dut a terme aquest dilluns. A més, se’ls ha regalat un obsequi basat en una bossa reutilitzable amb dues tauletes de xocolata i una bossa de galetes de mel a dins; tot ecològic.

I és que tothom hi guanya, el jovent aconsegueix treball, formació i experiència i l’Ajuntament es beneficia enormement de l’aire nou i les ganes de treballar del jovent.

Maria Eugenia Coll, jove qualificada, ens explica la seva experiència. “Ha estat la meva primera experiència laboral com a Ambientòloga; per a mi no ha estat una obligació fer feina, ha estat diversió per què l’aprenentatge i adquisició de coneixements ha estat constant, sobretot gràcies a tots els companys de Departament de Medi Ambient”. En concret, la seva feina s’ha basat en la implantació i seguiment de camp dels nous serveis de neteja de la via pública, recollida de residus al municipi, així com del seguiment de la gestió de residus dels hotels, entre altres feines, com participar en les campanyes informatives per a la reducció de bosses de plàstic en el consum diari, etc. Segons explica la jove “hem de pensar que Medi Ambient, no només es reducció de residus, sinó que és molt més, és reducció de la contaminació atmosfèrica, sonora, és Xarxa Natura 2000, amb increment i manteniment dels llocs protegits i sobretot donar-los a conèixer, és sobretot educar i conscienciar a la població”. Així mateix ha manifestat que és una llàstima no poder seguir al lloc de treball i ha afegit que vol “donar les gràcies a l’Ajuntament de Manacor per haver-me donat la possibilitat de poder treballar amb vosaltres, de poder conèixer com és l’administració per dins, i sobretot per haver fet feina amb un clima de tan bona companyia”.

El programa SOIB Jove – Qualificats Entitats Locals 2018 ofereix a tota persona menor de trenta anys amb formació acadèmica o professional de grau superior i sense experiència prèvia en la seva professió l’oportunitat de treballar en una institució pública. Els únics requisits, no estar estudiant ni treballant i estar inscrit al SOIB i al programa de Garantia Juvenil. Aquest programa ha estat finançat amb fons del SOIB i el cofinançament del Fons Socials Europeu (FSE).

A través d’aquests programes l’Ajuntament vol participar de la generació de cohesió social al municipi a través de l’ajuda a la inserció laboral dels més joves. En el cas de Manacor, han realitzat un període de dotze mesos i s’han repartit entre els següents departaments: Medi Ambient, Arxiu municipal, Museu d’Història de Manacor, Participació Ciutadana, Festes, Esports, Escola Municipal de Mallorquí, Educació, Institució Pública Antoni M. Alcover, Centre de Dia i Urbanisme.

A l’acte hi ha participat Ana Aguaded Landero, directora del SOIB, i un bon grapat de regidors, entre ells Miquel Oliver, Núria Hinojosa i Carles Grimalt.