SON PERETÓ I S’HOSPITALET VELL RENOVEN EL SISTEMA D’INFORMACIÓ

21-November-2019

La directora insular de Patrimoni, Francisca Coll, la regidora de Patrimoni Històric, Núria Hinojosa, i la directora del Museu d’Història de Manacor, Magalena Salas, han presentat aquest dijous matí un conjunt de millores, previstes o dutes a terme, als jaciments arqueològics de s’Hospitalet Vell i Son Peretó. Per a fer-ho, i per tal de mostrar en primera persona el nou model a la premsa, s’han desplaçat fins aquest darrer.

En col·laboració amb el Consell, es duu a terme un projecte que compren, en primer lloc, una avaluació de l’estat dels jaciments i les possibilitats de fer-los més accessibles. En concret, mesures per tal d’eliminar o reduir al mínim les barreres arquitectòniques perquè pugui ser visitat per persones amb mobilitat reduïda. En segon lloc, una restauració del conjunt de tombes i una neteja entre murs excavats. I finalment, una renovació dels panells que avui es presenten. Tot això, amb un objectiu clar: afavorir la conservació i la divulgació del patrimoni arqueològic illenc.

Així, a l’espera de les millores d’accessibilitat, els jaciments ja compten amb nous panells informatius basats en la combinació d’imatge, escrit i sistema QR. En concret, s’han situat tretze panells al jaciment de Son Peretó i nou al de s’Hospitalet Vell.

En analitzar el codi QR l’usuari pot rebre informació via escrita, via vídeo – amb subtítols –, via àudio i via llengua de signes, a més d’alguna imatge en 3D. Tot això, en català, castellà i anglès.

La directora del Museu, Magalena Salas, ha exposat que “amb la instal·lació d’aquests panells seguim avançant per complir els objectius d’accessibilitat, en el sentit de dotar d’un contingut més visual i de codis QR a totes les explicacions en què donam a conèixer els jaciments”.

Per la seva banda, Núria Hinojosa ha volgut deixar clar que “el jaciment és un orgull pel municipi, és important saber què tenim, explicar-ho i reivindicar-ho”.