EL NOU TIB ARRIBA A MANACOR

13-January-2020

Aquest matí s'ha presentat el nou servei de transport públic interurbà de Mallorca, en concret, el nou TIB de la Zona de Llevant i Migjorn. L'acte, que ha comptat amb la presència de Francina Armengol, presidenta del Govern de les Illes, Marc Pons, conseller de Mobilitat, Miquel Oliver, batle de Manacor, Jaume M. Lladó, director general de Mobilitat, Ramon Sagalés, representant de l’empresa concessionària “Sagalés”, i Francisca Caldentey, representant de l’empresa concessionària “Autocares Caldentey”, s'ha dut a terme a la Institució Alcover.

L’acte ha servit per a presentar el nou model de transport. En concret, Marc Pons, i després el director general, han posat sobre la taula els aspectes més tècnics. Segons el Conseller i el Lladó, amb el nou model el Govern tindrà el poder de fer modificacions en el transport, fet que ajudarà a donar un millor servei a la ciutadania. Per altra banda, el sistema de concessions està pensat amb una mirada més completa, dividint Mallorca en tres zones referents de mobilitat; en concret, Manacor es troba representada dins la zona Llevant - Migjorn. A més, es dota el servei de més freqüències, més quilòmetres de recorregut, s'afavoreix els transbordaments, es renova per complet la flota, es comprèn un pla de millora d’aturades, es facilita el pagament amb un nou sistema de tarifes, etc.  

Segons el batle Oliver, hem de dur a terme un canvi de model de mobilitat. "Hem de declarar la guerra al cotxe, canviant com a ciutadania i acompanyant-ho com administració pública" ha exposat. A més, ha afegit que "davant el repte del canvi climàtic i dins el compromís en la lluita per una mobilitat més verda, hem de tenir mirada llarga i no només parlar de carreteres i model ferroviari sinó de ports i aeroports". 

Armengol ha clausurat l’acte remarcant que el nou model beneficiarà a totes les mallorquines i mallorquins, “un model que combina els criteris tècnics amb la voluntat política per millorar la mobilitat i afavorir un model que afavoreixi la vertebració territorial i sigui més amable amb el medi”.