UNA SETMANA DEDICADA A MOSSÈN ALCOVER

24-January-2020

Any rere any, la Institució Pública Antoni M. Alcover celebra la seva setmana gran al voltant de dia 2 de febrer, la data de naixement del canonge manacorí. La setmana dedicada a Mossèn Alcover sol constar de propostes diverses que tant s'ofereixen a alcoveristes i persones interessades a aprofundir en la figura d'Alcover, com a altres col·lectius que volen passar una estona agradable tot escoltant rondalles.

Enguany, com no podia ser d’altra manera, del 27 al 2 de febrer es duran a terme una sèrie d'activitats culturals per commemorar la figura d’Antoni Maria Alcover i Sureda, escriptor, eclesiàstic, arquitecte, periodista, lingüística i folklorista manacorí, autor del Diccionari català-valencià-balear i del recull “Aplec de rondalles mallorquines d’en Jordi des Racó. 

Les activitats començaran el dilluns dia 27 de gener a les 20 h amb l’acte inaugural de la setmana Alcover i la presentació de "La calaixera d'Alcover", un nou material didàctic creat i dissenyat per un equip de docents, amb l’objectiu de difondre la figura i obre d'Alcover en tots els seus vessants. Per altra banda, les activitats clouran oficialment dia 2 de febrer a les 11 h amb l’ofrena floral a l’obelisc dedicat a Alcover al passeig na Camel·la. 

Amb tot, es durà a terme una activitat més que s’ha inclòs dins el programa conjunt. Es tracta de l'acte d’homenatge a la figura d’Antoni Maria Alcover que tindrà lloc a l’IES Mossèn Alcover dijous dia 6 de febrer a les 10.30 h.

El programa d’activitats ofereix de tallers a presentacions, passant per una visita dramatitzada a l’espai museogràfic de la Institució Alcover o la XVI Marató de rondalles, que es durà a terme el divendres 31 de gener. 

Bàrbara Sagrera, directora de la Institució, ha volgut destacar que "intentam oferir actes que interpel·lin a col·lectius i interessos diferents, generant activitats per infants i majors, amb temes més centrats en la investigació d’Alcover i d’altres més lúdics”. Per la seva banda, Mateu Marcé, regidor de Cultura, ha exposat que “l’Ajuntament no es pot posar de perfil amb la difusió d’un dels personatges més importants i centrals pel que fa a la llengua i cultura catalanes”.