L’Ajuntament de Manacor s’adhereix al conveni VioGen contra la violència de gènere, que permetrà incorporar sis nous agents de Policia Local

22-September-2020

L’Ajuntament de Manacor ha signat un conveni de col·laboració amb el Ministeri de l’Interior per incorporar el cos de Policia Local al Sistema de seguiment integral dels casos de violència de genere i un protocol de col·laboració i coordinació entre les forces i cossos de seguretat de l’Estat i el cos de Policia Local per a la protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere. Així ho ha acordat la Junta Local de Seguretat de Manacor, reunida aquest dimarts a la seu del consistori, copresidida pel batle de Manacor, Miquel Oliver, i per la delegada del Govern central, Aina Calvo.

La signatura del conveni VioGen es traduirà amb la incorporació de 6 nous agents a la plantilla de la Policia Local de Manacor, que passaran a assumir tasques relacionades amb l’atenció a les víctimes, així com mesures de protecció i de prevenció.

Així mateix, es proporcionarà una resposta policial amb major rapidesa i eficàcia en situacions de risc, així com la màxima sensibilitat, qualitat i eficiència en l’atenció i protecció a les víctimes i evitar les actuacions que suposen un increment de la victimització, especialment la duplicitat d’intervencions. També es pretén proporcionar a la víctima informació clara i accessible sobre els seus drets i els recursos existents al seu abast. Igualment, l’objectiu d’aquesta col·laboració és el de garantir la coordinació policial amb els recursos públics i no governamentals dedicats al recolzament jurídic i psicosocial de les víctimes.

El conveni preveu, també, dotar la Policia Local dels mecanismes tècnics informàtics necessaris per a què els membres del Cos que actuïn en matèria de violència de gènere s’incorporin a una base de dades comuna per a les Forces i Cossos de Seguretat que permeti tenir coneixement permanent de les circumstàncies de les víctimes per a realitzar una valoració del risc objectiu de patir noves agressions i adoptar les mesures de protecció adequades.

El conveni entrarà en vigor una vegada sigui publicat al Butlletí Oficial de l’Estat.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha manifestat que la signatura d’aquest conveni és positiva en tant que garanteix la coordinació de totes les forces de seguretat, així com una línia d’actuació única que ajudarà a millorar els resultats. Així mateix, Oliver s’ha mostrat satisfet perquè la incorporació de nous agents permetrà «millors condicions de feina per a la Policia i, en definitiva, també més seguretat per al municipi de Manacor».