COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE MANACOR I EL PATRONAT DE SANT ANTONI

01-October-2020

A ningú no escapa que estam vivint moments extraordinaris davant la situació de pandèmia causada per la COVID19. L’Ajuntament de Manacor i el Patronat de Sant Antoni hem mantingut durant aquestes setmanes diverses reunions per analitzar els possibles escenaris davant les properes festes de Sant Antoni i hem coincidit en la dificultat de celebrar-les amb garanties per tractar-se d'actes multitudinaris que concentren un gran nombre de persones, tant a espais públics com privats. Davant aquest escenari, l'Ajuntament de Manacor i el Patronat pensam que cal exercir una posició de responsabilitat i sentit comú, vetllant per la seguretat dels manacorins i manacorines, com de totes les persones que ens visiten, any rere any, per gaudir de les nostres festes.

Per tot plegat, hem hagut de prendre la difícil decisió de suspendre els concursos de foguerons, beneïdes, frontis, mostradors, fotografia, dibuix i de la imatge oficial de les festes. Això no obstant, ens aferram a l'esperança que la situació epidemiològica millori substancialment els propers mesos i ens permeti, si no de manera completa, dur endavant unes festes tan populars i participatives com sigui possible. Sempre, seguint les directrius sanitàries vigents i respectant les decisions que disposin les institucions competents.

La festa de Sant Antoni és un component clau del moviment social del nostre municipi, una senya d'identitat plena de costums centenaris, però també un moviment econòmic per a Manacor. Per tant, ha estat una decisió complicada i molt dura, però molt analitzada i meditada. Per això mateix, volem agrair la comprensió pel que fa a aquesta difícil decisió. Finalment, aprofitam l'avinentesa per transmetre el nostre suport a totes les persones que estan al capdavant de la lluita contra la COVID19, així com també als afectats per la malaltia i als seus familiars.