Manacor uneix forces contra les violències masclistes amb una setmana d’actes per la igualtat del 19 al 29 de novembre

09-November-2022

Manacor planta cara a les violències masclistes i ho fa amb una setmana d’actes organitzats entre l’Ajuntament i diverses entitats amb l’objectiu de reivindicar i conscienciar sobre l’eliminació de la violència envers les dones.

 

La delegada d’Igualtat de l’Ajuntament de Manacor, Carme Gomila; acompanyada de la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament, Laura Socias; ha presentat en roda de premsa juntament amb les representants del Col·lectiu de Dones de Llevant, Antònia Matamalas; i Mercè Rosselló, de l’Associació Esportiva Fisiomedia Manacor.

 

«Juntes som més fortes i arribam més lluny», ha assegurat Carme Gomila durant la presentació, enaltint la «tasca indispensable de les entitats que fa tants d’anys que piquen pedra, com el Col·lectiu de Dones de Llevant o l’Assemblea Antipatriarcal».

 

Els actes arrencaran el dissabte 19 de novembre a les 12 h amb els Monòlegs a la plaça, al pati de la Torre del Palau, a càrrec de Nus cooperativa. Es tracta d’un espectacle de carrer interactiu i participatiu adreçat al públic adult que aborda l’assetjament al carrer, l’homofòbia, les cures i l’alletament a l’espai públic.

 

El diumenge 20 de novembre a les 17.30 h se celebrarà el I Torneig Futsal Femení Ciutat de Manacor al Poliesportiu municipal Miquel Àngel Nadal. Aquesta iniciativa de l’Associació Esportiva Fisiomedia Manacor té l’objectiu de «visibilitzar i posar al centre les dones que juguen a futbol sala a Mallorca, un esport molt masculinitzat», ha explicat la responsable de Protocol i administració del Fisiomedia, Mercè Rosselló. A les 17.30 h l’Alcúdia Futsal/Ciutat d’Inca s’enfrontarà al Fisiomedia Manacor, a les 18 h l’Alcúdia Futsal/Ciutat d’Inca jugarà contra el CD Son Oliva; finalment a les 18.30 h jugaran el Fisiomedia Manacor i el CD Son Oliva.

 

El 23 de desembre la plaça de ses Perleres acollirà un acte simbòlic organitzat pel Col·lectiu de Dones de Llevant, en què es col·locaran els noms de les dones assassinades el 2022 a les branques de l’arbre memorial contra la violència masclista. Es tracta d’un acte «per recordar totes les víctimes dels feminicidis que, setmana rere setmana, veim que no s’aturen», ha explicat Antònia Matamalas.

 

La marxa de torxes de l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor arriba enguany a la quarta edició. Serà el dijous 24 de novembre a les 19.30 h des de la plaça del Convent.

 

El 25 de novembre, Dia per a l’eliminació de la violència envers les dones, el Col·lectiu de Dones de Llevant ha convocat una concentració a les 20 h a la plaça de sa Bassa. Allà s’hi podrà visitar la instal·lació artística de Maria Huerga ‘Menjar blanc’. L’acte comptarà amb la col·laboració musical de Matrioixca, amb Marta Cuesta i Carles Grimalt i una actuació de l’escola Mandarina de Dansa. Així mateix, els alumnes de 2n de Batxillerat d’Arts escèniques de l’IES Mossèn Alcover faran una performance ‘Escoltat’t’ i ‘Som subjectes, no objectes’.

 

El mateix 25 de novembre s’inaugurarà l’exposició M’estimes, a càrrec d’Ennigulart i l’alumnat de secundària dels centres educatius de Manacor. Aquesta mostra artística que versa sobre els mites de l’amor romàntic i patriarcal es podrà visitar fins el 12 de desembre.

 

La biblioteca de Porto Cristo acollirà el 28 de novembre a les 17.30 h un contacontes a càrrec de Margalida Amengual, que explicarà ‘Jo vaig amb mi’ i ‘Jo sóc’ de Raquel Díaz Reguera, dues històries sobre la importància de la tolerància vers els altres i la fidelitat cap a un mateix.