L'Ajuntament de Manacor homenatja Antoni M. Alcover en el 161è aniversari del seu naixement

02-February-2023

En el 161è aniversari del naixement d'un dels manacorins més il·lustres, Antoni M. Alcover i Sureda, l'Ajuntament de Manacor, Institució Pública Antoni M. Alcover, l'IES Mossèn Alcover, i altres entitats i institucions hem fet l'ofrena floral per commemorar la seva vida i llegat a favor de la llengua catalana. 

A l'acte, celebrat aquest dijous horabaixa davant l'obelisc dedicat a Mossèn Alcover, hi han intervingut Magdalena Gelabert, la gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover, Cristina Duran; Xavier Mesquida, familiar d'Alcover; Margalida Obrador, dels Amics de la Institució; Esperança Nicolau, com a representant dels Amics del Museu d'Història de Manacor; la presidenta de l'Obra Cultural de Manacor, Margalida Fuster; el director de l'IES Mossèn Alcover, Antoni Gayà; l'escriptor i professor de català, Gabriel Barceló; el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura; la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Isabel Busquets; i el batle de Manacor, Miquel Oliver. 

L'Ajuntament de Manacor també ha participat el dijous de matí a l'homenatge que l'IES Mossèn Alcover ret cada any a Antoni M. Alcover en l'aniversari del seu naixement. Hi han participat la neboda d'Alcover, Paula Mesquida Rigo; la professora i filòloga Magdalena Gelabert; la gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover, Cristina Duran; l'escriptor i professor Gabriel Barceló Bover; el director de l'IES Mossèn Alcover, Toni Gayà; i el batle de Manacor, Miquel Oliver. L'acte ha recordat Alcover i ha remarcat el compromís de l'institut amb la llengua catalana.

En ambdós homenatges, un grup d'alumnes de Música ha interpretat l'himne de l'institut i La Balanguera, himne de Mallorca.