Comerç Verd i viu!, la nova campanya de fidelització dels consumidors que premia els clients dels 52 comerços amb aquesta certificació sostenible del municipi de Manacor

15-May-2024

Les bones pràctiques seran premiades i durant els mesos de maig i juny es realitzaran tallers de consum conscient al Comerç Verd

El 2021, Manacor es va convertir en el primer municipi de les Illes Balears a certificar els comerços que tenen una oferta sostenible i que aposten per la reducció de residus i el producte local. Al llarg d’aquests anys, s’han incorporat nous establiments fins arribar als 52 comerços que actualment compten amb l’etiqueta de ‘Comerç Verd’ al municipi. Compten amb el segell de ‘Comerç Verd’ aquells establiments que ofereixen productes de proximitat, de comerç just o de producció ecològica i també aquells que han reduït o substituït els envasos d’un sol ús i ofereixen productes a granel i promouen l’ús d’envasos retornables.

Comerç Verd és un certificat sense cap cost per als comerços que permet una sèrie d’avantatges. En primer lloc, identificar i donar a conèixer els comerços de Manacor que tenen una oferta de productes respectuosa amb el medi ambient.

«Enguany, donam un nou impuls al Comerç Verd, perquè volem el comerç verd i també viu. Per això, amb l’objectiu de fomentar el comerç local que garanteix un consum responsable i sense residus a la ciutadania, l’Ajuntament de Manacor impulsa dues noves campanyes de comerç verd juntament amb Rezero, l’entitat certificadora de Comerç Verd», ha explicat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, en roda de premsa acompanyat de la delegada de Comerç, Paula Asegurado; la coordinadora de Rezero a les Illes Balears, Roser Badia; Alícia Marqués, coordinadora de tallers de la Fundació Deixalles, Maria Suau, responsable de Medi Ambient de la Fundació Deixalles; i Elisabet Vaquer, educadora per a la transformació social de S'Altra Senalla. "Potenciam el producte local, l'ecològic i les bones pràctiques", ha afegit la delegada de Comerç. 

COMPRA I GUANYA!

Comerç Verd vol premiar les bones pràctiques dels consumidors. Per això, els ciutadans que comprin als establiments que tenen el segell de Comerç Verd rebran una targeta de fidelització que podran completar fent un consum responsable i sense residus. Gràcies a això, podran obtenir premis.

Les bones pràctiques que es premiaran són la utilització d’envasos reutilitzables a les compres, com ara carmanyoles, bosses de malla, carretó, senallons, bosses de roba, pots de vidre o oueres; la compra de productes reutilitzables, que faciliten la reducció de residus com ara compreses de roba, cantimplores, porta entrepans; comprar productes ecològics, de proximitat o de comerç just; o participar als tallers de consum conscient de Comerç Verd.

Així, amb la targeta de fidelització completada, podran recollir els obsequis als punts informatius de Comerç Verd, que s’instal·laran a la plaça de sa Bassa els dissabtes 1 i 22 de juny i 6 i 20 de juliol, de 10 h a 14 h.

Els obsequis que rebran els consumidors que completin la targeta de fidelització són porta entrepans de roba, bosses de malla reutilitzables per a la fruita i la verdura i la participació en el sorteig de dues bicicletes de passeig, dos bons de tota la temporada de 2 pàdels o 1 kaiak, i dos packs de dues persones per una excursió a una cova marina.


TALLERS I XERRADES

Vine i participa!

Del 20 de maig al 30 de juliol. Durant el mes de maig i juny, Comerç Verd dinamitza tallers de consum conscient.

 

  • 20 de maig a les 17 h: Higiene femenina i infantil sostenible. A Meumoix.

  • 21 de maig a les 20 h: Les dones pageses del sud i del nord, les cooperatives i la comunitat. A la Institució Pública Antoni M. Alcover. Organitzat per s’Altra Senalla.

  • 30 de maig a les 19.30 h: Xerrada sobre cosmètica natural a càrrec d’Equimercado. A s’Altra Senalla.

  • 4 de juny a les 16.30 h: Taller d’autoreparació de petits electrodomèstics. La gent pot dur els seus aparells. A Deixalles.

  • 12 de juny a les 16.30 h: Upcycling de mobles. A Deixalles.

 

Les inscripcions són gratuïtes i s’han de realitzar a www.enviumanacor.cat