19 °C

Recital de piano a càrrec de Dina Nedéltcheva

02-May-2012
DIJOUS 10 DE MAIG DE 2012 A LES 20.30H

Programa del concert

I PART

HAYDN - Sonata Hob.XVI:50 en Do Major
GRANADOS - Allegro de concert
DEBUSSY - Etude V: “Pour les octaves” Images Première Série: Reflets dans l’eau
SCHOSTAKOVICH - Preludi i Fuga Nº24 en Re menor

II PART

BEETHOVEN - Sonata Op.90 en Mi menor
SCHUMANN - Sonata Op.22 Nº2 en Sol menor


Dina Nedéltcheva

Ha ofert recitals a Bulgària, Espanya, Bèlgica, Àustria, França, Alemanya i als Estats Units. Ha actuat, entre d’altres, en els següents festivals: Joves Intèrprets de Passau (Munic), Pau Casals, Festival Internacional de Música de Deià, Chopin-Valldemossa, Andratx, Rafael Orozco (Còrdova), Sala María Cristina de Màlaga i West Palm Beach a Florida.

Al llarg de la seva carrera, Dina ha guanyat diversos premis en concursos nacionals i internacionals, d’entre els quals cal destacar el 1r premi Marisa Montiel (Linares), i Rotaract Club (Palma). L’any 2004 va obtenir el 2n premi al Concurs Internacional de Piano Ciudad de San Sebastián, el 2n premi al Concurs Permanent Juventudes Musicales de España, i el 1r premi al concurs Eugènia Verdet (Catalunya), l’any 2005, el 2n premi al concurs Piano Junior de Barcelona, l’any 2006, el 1r premi, així com el premi a la millor interpretació de música espanyola, al VII Concurs de Piano Ciudad de la Línea, el gener de 2007, el 2n premi Mozart de la Universitat de Mozarteum (Salzburg), i l’any 2010 va quedar 3a al Concurs de Solistes de la II Edició dels Cursos Superiors de Música de la Fundación Unicaja a Màlaga, i 2a al Concurso Nacional Ciudad de Albacete.

Recentment, Dina ha finalitzat amb la màxima qualificació el Màster d’Interpretació Pianística de la Universitat de Baeza (Jaén), impartit per Bruno Canino, Cristopher Elton, Pascal Rogé, Antoni Sánchez Lucena i Domenico Codispoti. Forma part de l’International Certificate for Piano Artists (ICPA) dirigit per Philippe Entremont, Nelson Delle-Vigne i Jerome Lowenthal.

Al llarg de la seva trajectòria musical, la qual va començar a l’edat de 4 anys a Bulgària, Dina ha participat en classes magistrals impartides per Andrzej Jasinski, Ludmil Anguelov, Paolo Giacometti, Albert Atenelle, Roberto Bravo, Paul Badura-Skoda, Almucena Cano, Joaquín Soriano, Pierre Reach, Sergey Dorensky, Karl-Heinz Kämmerling i Alicia de Larrocha. Va finalitzar el grau mitjà al Conservatori de les Illes Balears tutelada per Joan Moll i Miquel Estelrich. De 2006 a 2008 va cursar estudis de postgrau a la Universitat de Salzburg (Mozarteum) orientada pels professors Peter Lang i Pavel Gililov. Va concloure els estudis amb matrícula d’honor al Conservatori Superior de Música de Badajoz amb el professor Ángel Sanzo, amb qui va completar la seva formació, juntament amb Ireneusz Jagla i Mariana Gurkova.

Així mateix, Dina Nedéltcheva ha estat convidada per la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) a diverses trobades de música de cambra i ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i l’Orquestra d’Extremadura. Després de ser elegida per participar en les VII Classes Magistrals per a Joves Pianistes i Directors, al setembre de 2010, Dina va interpretar, com a solista, el concert de Ravel en sol major juntament amb l’Orquestra Jove de la Simfònica de Galícia a l’Auditori de Lleó.

Dina és, també, membre integrant de la formació de música de cambra Trio Tríptic (violí, violoncel i piano) que ha obtingut diversos premis: 1r al Concurs Art Jove (Illes Balears), 2n al de Joventuts Musicals de Vinaròs (Castelló), i al Concurs de Música de Cambra de Manresa, el 3r al Concurs de Música de Cambra de Terrassa i la Medalla d’Honor al Concurs Internacional de Música de Cambra (Trio) Maria Canals de Barcelona.

D’entre els seus darrers compromisos destaquen els recitals del Festival Fesmón 2012, on hi haurà, entre d’altres, Stefan Schulz (Berliner Philharmoniker), Watler Hilgers (solista internacional de tuba), Juan Carlos Matamoros (Orquestra Nacional d’Espanya, ONE) i Manuel Blanco (ONE).